Rainbow – Bjerke sag


Østfold-bandet Rainbow kom i sommer ut med albumet “Bjerke sag” der vokalist Lars Kristoffersen fremfører en rekke flotte låter innen en fin blanding av danseband og pop, både nyskrevne låter og kjente covers om hverandre.

For å ta litt kort historikk aller først, så har Rainbow røtter tilbake til 1969, men de første årene gikk de under navnet Anti-Static. Det store gjennombruddet kom nok i 1984 da de lanserte kjempehit’en “Bye bye baby goodbye” med deres daværende vokalist Simona Johnson ved mikrofonen. Etterhvert ble det Lars Kristoffersen som overtok sangmikrofonen i Rainbow og han har vært trofast medlem i mange år og er fortsatt Rainbow sin stemme og ansikt utad.

I 2017 består Rainbow av Lars Kristoffersen, Marius Molstad, Per Bakkelund og Oddmund Iversby og spiller en stil som er en fin miks av dansebandmusikk og mer pop- og rockaktig stil, noe som burde tiltale både danseglade og andre musikkelskere i ulike aldergrupper. Og det er en stor styrke for et band som dette.

Den nye plata, “Bjerke sag”, inneholder totalt 12 låter, og blant en del flotte, nyskrevne melodier så finner vi også coverversjoner av kjente hits som Carmen(Marius Müller), Vent ikke legg på(Zoo) og Skur 55(Asle Beck).

Fra plata har jeg valgt ut følgende tre spor til ukens presentasjon:

Der & da – En ganske frisk og fengende låt med bra trøkk og god dansetakt, som er levert av Ronny Nilsen som vi kjenner fra Pegasus. Helt klart et av høydepunktene på plata som også ligger som åpningsspor.

Skur 55 – Her har Lars Kristoffersen og Rainbow covret en av mine store favorittlåter fra nyere, norske artister, nemlig det som ihvertfall jeg regner som gjennombruddslåten til Asle Beck. En meget sterk og god tekst med en herlig melodi, kall det gjerne visepop, og Lars gjør ikke skam på låten han heller. Nok et høydepunkt fra “Bjerke sag”.

Bjerke sag – Tittellåten på plata er også blant mine favoritter fra denne produksjonen, og her er det Marius Molstad i bandet som har laget en hyllestlåt til et sagbruk som såvidt meg bekjent befinner seg på Maura i Nannestad som også er Marius sin barndomsbygd. Vel, sangen handler nok ikke så mye om selve sagbruket, men mer om alt som ungdommen i bygda opplevde i området RUNDT Bjerke sag, og her får vi både romantikk og annen nostalgi, rett og slett en skikkelig genistrek av en låt.

Rainbow har de senere årene gitt ut flere sterke plater, og de har som nevnt en litt mer moderne stil enn de tradisjonelle “svensktoppbandene”, men likevel musikk som ligger godt innafor dansebandgenren slik den har utviklet seg gjennom årenes løp. Og musikken er nok like mye lyttemusikk som den er dansemusikk, og det er musikk som både lokker fram dansefoten og allsanghumøret, alt ettersom. Jeg syns dette også har blitt en veldig god produksjon, i likhet med de andre platene Rainbow har gitt ut det siste tiåret. Lars synger meget bra, han er en veldig stødig og selvsikker vokalist med mye “guts” og særpreg i stemmen, en stemme som passer såvel til dansemusikk som til rock. Og tar man dansbarheten i betraktning også, så er det også der mange gode kvaliteter på plata, selv om det er lite av de helt typiske swinglåtene. På terningen vil jeg tildele plata en solid 5’er, og den kan anbefales varmt til alle som liker dansemusikk med litt mer enn bare rene dansebandlåter av “svensktopptypen”, men også til de som liker melodiøs og myk popmusikk med litt rocka takter innimellom…ja, man kan kort sagt si at det er musikk for et bredt publikum. Løp og kjøp deg en CD via linken under, eller gå inn på Spotify eller lignende plattformer og lytt til plata der. Jeg likte den ihvertfall veldig godt!

Besøk Rainbow sin hjemmeside
KJØP PLATA FRA CDON VIA DENNE LINKEN(SPONSET LINK)

2 kommentarer
  1. Hei Thomas!!!
   Såg att du skrivit ut bandmedlemmarna. 2 guttar finnes ikke med idag, på trummor har du Per Bakklund, Keyboard/bass/kør har du Oddmund Iversby, men Vokalisten ær ju Lars Kristoffersen og Gitar/kør Marius Molstad.
   Ha en fortsatt bra fredag
   Hilsen Dansloven AS
   Bo Svensson

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg