Kenneth Lundsæter – Favoritter


Kenneth Lundsæter er en sangglad gutt fra Elverum som nå har utgitt sin første plate med tittelen “Favoritter” der han har samlet 13 ganske så kjente dansebandlåter.

Kenneth er født i 1980 og kommer opprinnelig fra Årnes, men er nå bosatt på Elverum. Han er veldig glad i dansebandmusikk og gjør også litt opptredener rundt omkring fra tid til annen. Plate har det derimot ikke blitt før i 2018, og på denne produksjonen har han hatt med seg den dyktige og garvede musikeren og produsenten Ray Moen, også kjent som Mr Ray. Ray har vært Kenneths høyre hånd på denne innspillingen og sørget for at det har blitt et meget godt produkt, med et behagelig og fint lydbilde og dansbare takter med Kenneths myke og behagelige stemme i front.

På plata finner vi altså totalt 13 låter, mange av dem er ganske kjente, men vi finner også noen som kanskje ikke alle har hørt, selv om disse også er gjort med andre band og artister tidligere. Her kan jeg nevne titler som “Sladder og gamle vaner”, “Alle har sin egen stjerne”, “Hyttetur” og “Kjedekassa”. Sistnevnte tittel er også navnet på studioet hvor Kenneth har gjort sine innspillinger, og denne låten har han selvsagt fått fra Mr Ray som har originalversjonen av låten. “Kjedekassa” vil også bli testet på For Swingende-Toppen litt lenger ut på våren, så dere er forberedt på det.

Fra plata har jeg valgt ut følgende tre spor til ukens presentasjon:

Tømmerkoievise – Denne velkjente slageren er som kjent forfattet av Hans Børli, mens Erik Bye har den mest kjente plateversjonen. Kenneth derimot, har hentet låten i dette arrangementet fra Trond Erics, som gjorde denne på plate i 1997.

Vinter, vår eller sommer – Nok en låt som Kenneth har hentet fra Trond Erics, som gjorde denne på plate i 2001. Både tekst og melodi er skrevet av Lars Espen Skogvold, og det er en ganske uptempo swinglåt som burde lokke de fleste ut på dansegulvet.

Gang på gang – Også dette en ganske uptempo låt, og denne har Kenneth hentet fra Pegasus og da er det selvfølgelig Ronny og Tommy Nilsen som er opphavsmenn.

Kenneth Lundsæter imponerer meg virkelig med sitt debutalbum, han synger veldig bra og rent med ei klar og behagelig stemme. Med et frisk og profft bakgrunnskomp så er det blitt ei skikkelig god plate som ihvertfall jeg likte veldig godt da jeg begynte å høre gjennom den. Kenneth har også vært flink med å velge ut låter som ikke er ihjelcovret av andre danseband, og når man sammenfatter alt dette, så syns jeg plata helt klart kvalifiserer til en solid 5`er på terningen. Egentlig ikke noe negativt å sette fingeren på her, og til å være hans aller første utgivelse så er jeg mektig imponert. Ja, dette er en gutt jeg gjerne vil høre mer fra senere. Stå på videre Kenneth, du er flink! Ønsker du å kjøpe plata, så er Kenneth på Facebook, så du kan helt sikkert sende ham ei privat melding der inne om du vil kjøpe et eksemplar.

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg