Rune Rudberg Band – Minner

Reklame | Platekompaniet


Rune Rudberg og hans band kommer den 27.april ut med albumet “Minner”, som er bandets tredje utgivelse i rekken. Her i For Swingende har vi fått lov til å presentere plata for lytterne litt på forhånd, og i tillegg anmelde den før det hele slippes på markedet.

Rune Rudberg er i storform som aldri før på denne plata, ja jeg tør påstå at dette er det klart beste av de tre albumene som dette bandet har gitt ut så langt. I følge plateselskapet så har Rune og bandet her beveget seg ut i et litt Eagles-basert landskap, samtidig som man også har ivaretatt mye av det særpreget Rune har i musikken sin fra før. Og resultatet er blitt strålende og en fin blanding av country og dansemusikk.

Plata er produsert av Rune selv i samarbeid med Marius Stegegjerde-Kristiansen. På plata spiller kun ekte musikere på ekte instrumenter, både bandets egne medlemmer og noen innleide studiomusikere. Og låtmaterialet er skrevet av flere anerkjente opphavsmann, både Rune selv i tillegg til navn som Ole Evenrud, Geir Rønning, Tore Andersen og Lars Erik Blokhus(ja, han fra Plumbo) for å nevne noen.

Fra plata sine totalt 12 spor så har jeg valgt ut følgende tre låter til ukens presentasjon:

Minner – Tittellåten er selvskreven å ha med, ihvertfall når den er så sterk som denne. Dette er en fin ballade med en behagelig countrytakt og i velkjent Rudberg-ånd. Uten tvil et av høydepunktene på plata.

Det var for seint å snu – Her kan Rune & Co by på en mye mer uptempo låt igjen, denne burde gi deg dansefot så det holder og den har en fengende takt og melodi. Låten er skrevet av Geir Arne Hansen og tidligere utgitt med duoen Kim & Ola, men da under en annen tittel. Uansett er dette nok et høydepunkt fra plata.

Fine du – Nok en ganske rask og uptempo låt, veldig countryinspirert denne også med en flott swing- og buggtakt som burde passe dansefolket perfekt. Dette ble kanskje min aller største favoritt på plata da jeg hørte gjennom den første gangen.

Ja, her er det veldig mye bra, Rune leverer slik han alltid har gjort og låtmaterialet holder også godt mål på alle måter. På terningen skal plata få en sterk 5`er av meg, altså 5+, for dette likte jeg veldig godt. Plata burde sågar kanskje også hatt en 6`er, men det får evt bli neste gang. Rune er ihvertfall i god gammeldags Rudberg-form på denne plata og alt klaffer fra begynnelse til slutt. Selv liker jeg kanskje aller best de uptempo låtene på plata, men det er mange fine ballader her også, ingen tvil om det. Så her er det bare å gratulere gutta med et fremragende produkt, og det er bare å løpe og kjøpe eller hive seg inn på Spotify når plata slippes for allmennhenten den 27.april 2018.

BESTILL PLATA FRA PLATEKOMPANIET VIA DENNE LINKEN

2 kommentarer

Siste innlegg