Blender – Gambla litegrann

Reklame | Ginza


Svenske Blender har nylig sluppet albumet “Gambla litegrann” der man har spilt inn totalt 14 flotte og høyst dansevennlige låter i velkjent Blender-ånd.

Blender er kanskje et av de mest populære moderne dansebandene i Sverige for tiden, og i fronten står alltid like dyktige og sjarmerende Maria Persson som har vært bandets hovedvokalist gjennom ganske mange år nå. Med seg har hun også sjefen sjøl, Lasse Lundberg Jacobs, i tillegg til Robert Norberg, Erik Enstad og nyeste skuddet på stammen, Johannes Winroth. Bandets utgangspunkt er Vadstena i Ostergötland og nå i 2018 har de holdt det gående i 16 år.

Den nye plata inneholder altså 14 låter, både myke ballader og heftige bugglåter om hverandre. Flere av medlemmene synger, men det er Maria som synger på brorparten av låtene. Produsenter for det hele har vært Lasse Lundberg og Robert Norberg.

Fra plata har jeg valgt ut følgende tre spor til ukens presentasjon:

Gambla litegrann – En veldig heftig og uptempo låt som for min del er blant høydepunktene på plata. Her er det Samuel og Anna Engh som er opphavsmann- og kvinne.

Ska vi dricka te – Her senker vi tempoet betraktelig og bryter opp med en myk og finstemt ballade som også er skrevet av Samuel og Anna Engh. Blant balladene på plata syns jeg dette er den klart beste.

Jag har väntat färdigt – Nok en av de heftigste og mest uptempo låtene på plata, veldig lik tittellåten “Gambla litegrann” i stil, takt og tempo. Opphavsmann- og kvinne er også her Samuel og Anna, men her har også Lasse Lundberg selv bidratt litt på tekstsiden.

Jeg syns Blender egentlig bare blir bedre og bedre og jeg syns de har kommet seg betraktelig sammenlignet med de første årene. De siste årene føler jeg de har fått en tydeligere profil og en spillestil som ihvertfall tiltaler meg mye mer enn det de gjorde helt i starten. “Gambla litegrann” er ei veldig sterk og god plate hvor den moderne og fräsche dansebandstilen møter den tradisjonelle. Så her bør det være musikk for alle som liker danseband, enten du liker mogenstilen, den fräsche stilen eller det som ligger midt imellom og som Blender representerer. Både Maria og den/de mannlige vokalisten(e) gjør en fremragende innsats ved mikrofonen her, og terningmessig syns jeg plata helt klart fortjener en solid 5`er på terningen. Plata kan avlyttes på Spotify eller du kan kjøpe deg et fysisk eksemplar via den svenske nettbutikken Ginza, som du finner link til under. Meget bra prestert av Blender nok en gang, og ståkarakter er herved notert for “Gambla litegrann”!

Besøk Blender sin hjemmeside
KJØP PLATA FRA GINZA VIA DENNE LINKEN(TOLLFRITT INNTIL 350 NOK INKL FRAKT FOR NORSKE KUNDER)

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg