Skåningarna – Ett nytt kapitel

Reklame | CDON


Svenske Skåningarna har laget et nytt kapittel i sin karriere i form av albumet med samme tittel. “Et nytt kapitel” er bandets andre produksjon og er i likhet med sin forgjenger ei meget sterk og danseglad plate på alle måter.

Skåningarna har en kort, men desto mer suksessrik, karriere å se tilbake på. Bandet startet som duo i 2014 og utøkte besetningen til fullt band i 2016, mens den første plata kom i 2017. I fronten av Skåningarna finner vi unge Joel Andreasson, en meget dyktig sanger som bare er i midten av 20 årene, men er på tross av dette blitt både frontfigur og kapellmester i Skåningarna, noe det står stor respekt av. De øvrige medlemmene i bandet heter Antti Johansson, Håkan Larsson og Roger Olsson.

Skåningarna sin nye plata inneholder totalt 12 spor som er skrevet av en rekke av Sveriges mest anerkjente låtskrivere innen denne genren. Her kan jeg nevne navn som Thomas Berglund, Mats Larsson, Kent Fingal, Haidi Krohn, Henrik Sethsson, Ulf Georgsson og Leif Melander. Et par velvalgte covers er også tatt med på plata, slik som Sven-Ingvars-slageren “Någon att hålla i hand” og den gamle Lasse Stefanz-låten “Rosalie”. Stilen er mogen og tradisjonell dansebandmusikk med et tydelig innslag av country. Produsent for det hele har vært Donald Laitila fra Donnez, et band som stilmessig ligger veldig tett opptil Skåningarna.

Fra plata har jeg valgt ut følgende tre låter til ukens presentasjon:

Ett nytt kapitel – Tittelkuttet er selvskrevet å ha med denne gangen, da dette også ble en av mine store favoritter fra plata. En forholdsvis uptempo låt med mye country i bunnen og den er skrevet av Linus Lindholm.

Fastän ensam är stark – Nok en sterkt countryinspirert danselåt, denne går i middels tempo og er signert produsent Donald Laitila.

På ålderns höst – En noe mer balladepreget låt med en tekst som tar for seg hvordan det er å havne i kategorien “godt voksen” men fortsatt være så heldig å ha kjærligheten med sin livspartner intakt. Her er det Thomas Deutgen, Lars Blomqvist og Henrik Sethsson som er opphavsmenn.

Jeg er mektig imponert over hva Skåningarna har oppnådd på sine to første albumutgivelser, og debutalbumet fra 2017 oppnåde toppscore på terningen her i For Swingende da jeg presenterte den plata for nøyaktig ett år siden. Noe dårligere er ikke oppfølgeren, så nok en gang velger jeg å plukke fram 6’eren på terningen til Skåningarna for “Ett nytt kapitel”. Absolutt alt klaffer for disse gutta, og det er heller ikke uten grunn at de er et av Sveriges aller mest bookede mogenband nå i 2018. Jeg har bare lovord å komme med rundt den nye plata, jeg likte samtlige låter og dansefoten er høyst tilstedeværende fra første til siste tone. Løp og kjøp, eller lytt på Spotify, denne plata kommer dere garantert til å like alle dere som liker tradisjonell, svensk dansebandmusikk!

Besøk Skåningarna sin hjemmeside
KJØP PLATA FRA CDON VIA DENNE LINKEN

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg