Larz-Kristerz – Det går bra nu


Älvdalens store sønner på dansebandfronten har vært en eneste stor suksess etter at de vant Dansbandskampen i 2008. Fra å stort sett covre gamle, 70 talls dansebandlåter på sine første plater, så har de gått mer og mer over til eget og nyskrevet materiale på platene som har kommet etter Dansbandskampen, men stilen og soundet har fortsatt mye av 70 tallet i seg.

Den nye plata inneholder totalt 13 låter og en av de mest aktive låtskriverne på plata er Søren Sulo Karlsson, men vi finner også låter fra Peter LeMarc og Eva Eastwood for å nevne noen. I tillegg så medvirker også Idde Schultz på en duett, ei dame som vanligvis ikke befatter seg med dansebandmusikk. Og stilmessig er det god variasjon fra låt til låt, både uptempo bugglåter og mer følsomme ballader igjen, men alt sammen er dansbart så det holder. Produsent har forøvrig også vært tidligere nevnte Søren Karlsson som har vært med på og forfinet Larz-Kristerz sitt musikalske uttrykk, enten det gjelder rock’n roll, country eller ballader.

Fra plata har jeg valgt ut følgende tre spor til ukens presentasjon:

En pilsner i juni – Dette ble kanskje min aller største favoritt på plata, en middels tempo danselåt som er signert Peter Larsson og Søren Karlsson.

40 mil – Et av de kanskje mest uptempo sporene på plata, en glad og heftig bugglåt som er skrevet av Søren Karlsson ene og alene. Dette ble også en av mine topp 3-favoritter på denne plata. 

Vem ska älska dig i vinter – En fin og behagelig låt med innslag av både blues og rockabilly, låten går i middels tempo og opphavsmenn er Peter LeMarc og Søren Karlsson.

Larz-Kristerz har nok en gang levert en meget sterk og god produksjon, her finner vi danseglad musikk som jeg tror de fleste dansebandtilhengere vil sette pris på. Flere vokalister medvirker og hele plata har et behagelig og autentisk lydbilde når man sammenligner med slik dansebandmusikken i Sverige låt på 70 tallet, som alltid har vært Larz-Kristerz sitt musikalske og stilmessige utgangspunkt. Låtvalget har også vært riktig så vellykket, med fin miks av både rock’n roll, country, dansebandlåter og ballader, med andre ord noe for enhver smak uansett hva slags dansestil man foretrekker. Terningmessig syns jeg plata fortjener en solid 5`er, og for deg som ikke har hørt Larz-Kristerz før så vil jeg anbefale deg å sette deg litt inn i bandets diskografi, ihvertfall via Spotify, for her er det mye bra å plukke i. For dere som har hørt de andre platene til gutta, så er jeg bombesikker på at dere vil like denne også. Stilen og uttrykket er som før, selv om de kanskje har finpusset enda litt mer på særpreget sitt på denne plata. Meget bra er det uansett.

Besøk Larz-Kristerz sin hjemmeside
BESTILL PLATA TIL LARZ-KRISTERZ PÅ CD FRA GINZA VIA DENNE LINKEN(TOLLFRITT INNTIL 350 NOK INKL FRAKT FOR NORSKE KUNDER)
BESTILL PLATA TIL LARZ-KRISTERZ PÅ VINYL FRA GINZA VIA DENNE LINKEN(TOLLFRITT INNTIL 350 NOK INKL FRAKT FOR NORSKE KUNDER)

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg