Matz Bladhs – Här och nu

Reklame | Ginza


Matz Bladhs er et veldrevet og velrenommert danseband med røtter tilbake til 60 tallet. Deres storhetstid var nok under 80- og 90 tallet da henholdsvis Göran Lindberg og Paul Sahlin frontet bandet, men de har også oppnådd mye bra under årene med Conny Nilsson ved mikrofonen. Nå har de startet på en ny epoke med den tidligere Jontez-vokalisten, Ole Hansen, som ny sanger i bandet, og skal man dømme etter den første plata så blir nok Matz Bladhs verken dårligere eller så mye annerledes med en ny mann i front. Stilen har de ivaretatt, og sangprestasjonen til Ole er det heller ingenting å si på.

Den nye plata inneholder totalt 15 spor, både coverlåter og nyskrevet materiale om hverandre og til og med et par instrumantele spor, for de som liker det. Her kan jeg nevne velkjente titler som “En fattig trubadur”, “From a jack to a king” og “Kan jag hjälpa att jag älskar dig ännu” i tillegg til nye bekjentskaper som “Samba Sambero”, “Ängel” og “Bara ett ensamt hjärta”. Produsent for det hele har vært Martin Klaman og plata utgis på selskapet Atenzia sin etikett.

Fra plata har jeg valgt ut følgende tre spor til ukens presentasjon:

Hundra mil – Et av mine favorittspor på plata, en heftig og uptempo “rökare” av en bugglåt som er signert firerbanden Henrik Sethsson, Thomas Berglund, Micke Løvdalen og Ulf Georgsson, alle sammen kjente navn innen genren.

Tack vare dig – En mer balladepreget låt igjen med en takt og et tempo som burde være perfekt for foxerne. Denne låten er skrevet av Ulf Börjesson og Dick Karlsson og ble også en av mine favoritter på plata ved første gjennomlytting.

Grand Hotell – For de som er litt bevandret innen dansebandmusikk fra 90 tallet så husker dere sikkert at Barbados gjorde denne på et av sine album på den tida. Her gjør Matz Bladhs en minst like god versjon av låten som det Barbados gjorde på 90 tallet og låten er signert Lars Diedricson, Lars Sahlin og Ulf Larsson. Låten går i ganske friskt og raskt buggtempo.

Jeg syns Matz Bladhs fortsatt viser mange fine kvaliteter på sin nye plate til tross for at stemmen er helt ny. Jeg har stor tro på at Ole kommer til å gjøre en utmerket jobb i bandet i likhet med sine forgjengere, og jeg må si at jeg fant mange gode låter på plata, og selvsagt noen som jeg likte bedre enn andre. Det helte klinger veldig fint i ørene, det låter trygt, behagelig, dansbart og helproft til fingerspissene. Så var det terningen, og den velger jeg å plassere på en solid 5`er denne gangen. Kunne kanskje tenkt meg litt flere uptempo låter, men det er egentlig bare småpirk i den store sammenhengen. Kjøp plata via linken under om du vil sikre deg et fysisk eksemplar, eller lytt på Spotify dersom du heller foretrekker det. Jeg tror du vil finne opptil flere låter du liker du også, kanskje hele plata. Bra jobba nok en gang, Matz Bladhs!

BESTILL PLATA FRA GINZA VIA DENNE LINKEN(TOLLFRITT INNTIL 350 NOK INKL FRAKT FOR NORSKE KUNDER)

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg