2gether – Det gjelder å giDuoen 2gether, bestående av ekteparet Eivind og Anne-May Riseth, er for tiden aktuelle med albumet “Det gjelder å gi”.

Dette er i følge mine egne notater 2gether sitt femte album, og det er for øyeblikket kun tilgjengelig på fysisk CD, men vil i 2022 komme ut på digitale plattformer i tillegg, i følge det jeg har fått vite fra Eivind Riseth selv. Duoen har gjort stor suksess de årene de har holdt på, og det er nok mye takket vært storhit’en og landeplagen “Sommernatt i Froland”, men Eivind og Anne-May har så mye annet bra enn bare den.

Det nye albumet inneholder totalt 16 låter hvorav en god del er norske oversettelser av utenlandske låter, blant annet fra Sverige og Tyskland. Eivind er som vanlig vokalist på samtlige låter mens Anne-May hovedsaklig medvirker på koring. Eivind har selv produsert plata i sitt eget hjemmestudio, men musikerne er innleid og da snakker vi anerkjente studiomusikere, blant annet fra Sverige.

Fra plata har jeg valgt ut følgende tre spor til ukens presentasjon:

Det gjelder å gi – Tittelkuttet på plata som er en opprinnelig svensk låt signert Owe Astmo og Mikael Cederborg, mens 2gether selv har laget den norske teksten. Låten er en ganske uptempo swinglåt, og den har tidligere vært utgitt med blant annet det svenske dansebandet Janders, muligens flere.

Det gjør ondt – Dette er en mer balladepreget låt igjen med en alvorlig og tankevekkende tekst. Opphavsmann- og kvinne her er Mats Larsson og Åsa Karlström, også her med norsk tekst av 2gether selv.

Den gode gamle tida – Dette er en låt som Doodle Bugs opprinnelig spilte inn på en av sine siste plater, og den er skrevet av deres mangeårige vokalist Åge Heltzen. Låten går i middels tempo og har en fin swing/bugg-takt. Og teksten kan dere vel selv tenke dere hva handler om, med tanke på tittelen.

Jeg syns 2gether har laget ei skikkelig variert og god plate denne gangen, og endelig har de spedd på med cirka halvparten med raske låter, noe jeg har etterlyst tidligere, så det var en gledelig ting å konstatere da jeg satte på plata første gangen. Ellers så er det veldig sterke og gode låter her, mange med både følsom og god harmonisk stemning, det er en teknisk veldig bra produksjon, og Eivind synger både behagelig og fint, så jeg har rett og slett ikke noe negativt å sette fingeren på for 2gether denne gangen. Det blir dermed full pott fra meg for denne skiva, nemlig en skinnende blank 6`er og intet mindre.
Vil du kjøpe plata så må du kontakte 2gether direkte, enten via Facebook eller deres nettside på www.2gether.co, så får “strømmefolket” smøre seg med tålmodighet i noen måneder til før de kan lytte til plata på sine plattformer.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg