Agneta & Peter – Publikens favoritlåtarDen svenske duoen Agneta & Peter, bestående av Agneta Olsson og Peter Grundström, kom nå i 2020 ut med et fullmatet album med tittelen “Publikens favoritlåtar”.

Peter Grundstrøm er vel en kjent mann for de fleste, med dansebandet Thor Görans som sitt hjertebarn, mens Agneta Olsson frontet bandet Martinez for en del år siden. Sammen har Agneta & Peter gjort suksess både med sin egen duo og som frontfigurer i Thor Görans under ganske mange år nå – og sammen er de nærmest også som dynamitt å regne, for dette låter som et skikkelig fyrverkeri.

Plata “Publikens favoritlåtar” består, som tittelen antyder, av en rekke velkjente svenske slagere av ulike årganger, alt sammen bakt inn i tidsriktige komp og arrangementer med dansbarheten i fokus og skikkelig friskt og hørbart på alle måter. Her finner vi kjente spor som “Tunna skivor”, “Slit och släng”, “Lambeth walk”, “Livet går ej i repris” og “Jag måste ge mig av” for å nevne et lite utvalg, og vi finner også noen helt nyskrevne spor innimellom de gamle perlene.

Totalt 20 låter finner vi på denne plata, og Agneta og Peter deler “broderlig” på vokaljobben, dog tror jeg Agneta synger en liten overvekt av materialet.

Fra plata har jeg valgt ut følgende tre spor til ukens presentasjon:

Hälsa Mikael från mig – En gammel traver som Britt Damberg gjorde suksess med på tidlig 60 tall. Her er det Agneta som gjør en aldeles herlig versjon av denne, perfekt for swing- og buggdanserne, men kanskje like gjerne for de som liker å foxe og “gnussa” på dansegolvet.

Leka med elden – En låt av nøyaktig samme årgang som den forrige, men denne gjort kjent av Bibi Johns, og på 80 og 90 tallet covret av både Vikingarna og Sten & Stanley. Også her er det Agneta som synger, en låt som går i middels tempo.

Kärlek över nätet – Alt på denne plata er riktignok ikke gamle travere, denne er nemlig en nyskrevet låt fra Peter Grundström sin egen penn, en utrolig sterk og god låt som ble en av mine aller største favoritter blant disse 20 sporene. Og på denne låten er det også Peter selv som synger.

Her har vi med et skikkelig helstøpt plateprodukt å gjøre, og ei plate som inneholder akkurat det jeg ønsker meg av ei dansebandplate, nemlig tradisjonelle dansebandlåter med “fart och fläkt”, og selv om det er mye covers her, så har de likevel valgt ut låter som fortsatt står seg godt og som ikke er ihjelcovret av alle andre – vel, med noen ytterst få unntak da. Og jeg syns det er blitt ei plate som plasserer seg i toppskiktet av det jeg har hørt av svenske danseband-album nå i 2020. Derfor er det vel heller ingen bombe at terningkastet blir deretter, nemlig toppscore og en skinnende blank 6`er til Agneta & Peter og deres egne publikumsfavoritter.
Hør hele plata på Spotify eller YouTube dersom du er nysgjerrig.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg