Anne Berit Andersen – På vei heim


Nordnorske Anne Berit Andersen kom nylig ut med et nytt album med tittelen “På vei heim”, ei plate som inneholder musikk i kategorien countrypop, men hvor vi også finner flere låter som passer fint inn i dansebandkonseptet til For Swingende.

Anne Berit er opprinnelig fra Vesterålen og er for tiden bosatt på Sortland, men har også bodd noen år på Østlandet. Hennes forrige plateutgivelse var i 2010, og i mine ører så går den nye plata mye i samme stilen som den forrige utgivelsen, men likevel har den nok også visse ulikheter om man setter seg ned og sammenligner. Felles for dem begge er ihvertfall at musikken er fengende, dansevennlig og lettoppfattelig, med tekster på nordnorsk.

Plata inneholder totalt 13 låter og det er flere opphavsmenn som er involvert her i tillegg til at Anne Berit selv også har bidratt på cirka halvparten av låtene med enten tekst, melodi eller begge deler. Produsent for det hele har vært Eivind Skovdahl og innspillingen har foregått i E-studio i Moss. Med seg på plata har hun også flere dyktige studiomusikere, den mest kjente av dem er nok muligens Marie Klåpbakken som spiller fiolin og som vi også kjenner fra husbandet i TV-serien “Hver gang vi møtes”.

Fra plata har jeg valgt ut følgende tre spor til ukens presentasjon:

Om du vil ha mæ – En frisk og uptempo låt med nesten litt bluegrass-aktig preg, og veldig dansbar og fengede. Låten er signert Jørn Hansen og Anne Berit selv, der Anne Berit har skrevet teksten.

På vei heim – Litegrann lavere tempo på denne, en fin countrypop-låt i middels tempo men også denne med en behagelig og god dansetakt hvor du kan trykke deg litt tettere inntil partneren din enn du kunne i den forrige. Opphavskvinne her er Anne Berit Andersen ene og alene.

En nydelig dag – Min klare favoritt på plata, en låt som også er utfordrer på For Swingende-Toppen nå i januar. Også her finner vi litt banjokomp som gir låten litt duft av bluegrass i versene, men når refrenget kommer så blir det mer trøkk og tempo og dansefoten er i gang med en gang. Teksten er også en skikkelig gladsak, som rett og slett handler om å våkne opp til en nydelig dag hvor alt er kos og glede. Låten er forøvrig skrevet av Jørn Hansen og Anne Berit selv.

Jeg syns Anne Berit har laget et veldig solid og gjennomarbeidet produkt her, med musikk både for countryfansen og for de som liker å danse og swinge seg til musikken. Stemmemessig er Anne Berit i ypperste klasse, og hennes myke, feminine stemme og nordnorske aksent er bare skikkelig sjarmerende å lytte til og smyger seg inn i hjerterota med en gang, ihvertfall gjorde den det hos meg. Låtmessig er det også mye bra, alt er kanskje ikke like dansebandpreget som de tre låtene jeg har nevnt ovenfor, men såpass bra likevel at plata kvalifiserer til nest høyeste score på terningen her i For Swingende, nemlig en solid 5`er. Veldig bra jobba, Anne Berit, og vil du kjøpe plata så kan du besøke Anne Berit sin Facebook-side og ta kontakt der via DENNE LINKEN.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg