Barbados – ViDe svenske 90 talls heltene Barbados er fortsatt still going strong, og kom på slutten av 2020 ut med et nytt album med den korte og konsise tittelen “Vi”.

Barbados hadde helt klart sin storhetstid på 90 tallet med Magnus Carlsson i fronten, men de er heller ikke å forakte i 2020, selv om de nok ikke er like store og populære i dag som de var under sin tidlige karriere for 20-25 år siden(beklager til dagens fans om dere ikke er enige i dette).
Bandet består i 2021 av Mathias Lager, Peter Samuelsson, Björn Lagerström, som er bandets hovedsanger, Håkan Svärd og Oskar Sohlberg.

Den nye plata inneholder totalt 13 spor hvor omkring halvparten har vært ute på singler tidligere under de siste par årene. Produsenter for det hele har vært bandets egne medlemmer Peter Samuelsson og Mathias Lager, og låtene er hovedsaklig skrevet av Mathias og Peter med noen få unntak.

Fra plata har jeg valgt ut følgende tre spor til ukens presentasjon:

Vi – Tittellåten er en balladepreget låt som er skrevet av Mathias og Peter. En veldig iørefallende og god låt med duft av pop og boyband.

Inget lockar mig som du – En atskikkelig friskere og kjappere låt enn den forrige, skikkelig rocka og med høy dansbarhet. Opphavsmenn her er Henrik Sethsson og Thomas Berglund.

Mexico – Dette er en av låtene som tidligere har vært ute på singel, og kanskje den låten på plata som minner mest om 90 tallets Barbados. Det er en feststemt og glad låt med mye god sydenstemning, og den tar oss jo også med til varmere land som vi alle lett kan lengte til nå på vinterstid. Her er det også Mathias og Peter som har skrevet låten i samarbeid.

Barbados er langt fra noen avdanka 90 tallet stjerner, om du skulle få inntrykk av det i første avsnittet av denne omtalen, ikke er det jo samme folka heller. For bandet låter meget tilfredsstillende på alle måter også i 2020, her er det god variasjon i stil og tempo og sammenlignet med slik jeg har opplevd bandet de siste 10-15 årene så føler jeg kanskje de har kommet litt mer “back to basic” nå, ihvertfall i noen av låtene. Og jeg finner mange låter som tiltaler meg på tross av at jeg i bunn og grunn er størst tilhenger av den mogne og tradisjonelle dansebandstilen. På terningen velger jeg å tildele plata en solid 5`er, noe som er ståkarakter og vel så det. Og vil du høre plata i sin helhet så ligger den på Spotify, vil du ha den i fysisk CD-format må du ty til den svenske nettbutikken Ginza og da være obs på tilkommende avgifter for norske kunder om du bestiller derfra.

KJØP PLATA FRA GINZA VIA DENNE DIREKTELINKEN
Besøk Barbados sin hjemmeside via denne linken

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg