Bare1 – Livet på Storsjøen / Dagdrivervise

Hadelendingen Geir Jørgen Stavheim, som går under artistnavnet Bare1, kom tidligere i år ut med en digital 2 spors singel som består av låtene “Livet på Storsjøen” og “Dagdrivervise”.

“Livet på Storsjøen” er nærmest som ei vise å regne, og dette er en originallåt fra Geir Jørgen selv. Geir Jørgen har tilbrakt mye tid på og ved Storsjøen i Nord-Odal i løpet av livet, og her har han laget en uforbeholden hyllest til denne idylliske innsjøen midt i de østlandske skogene – jeg har selv kjørt forbi Storsjøen en rekke ganger, så jeg vet det er flott der! Og sangen er en fin ballade og ingen utpreget danselåt, men den kan fint danses som en tett “trykkare” om man liker den type dans.

“Dagdrivervise” er en gammel traver fra Vidar Sandbeck, men Geir Jørgen har i denne versjonen brukt Espen Hagen Olsen sin versjon som utgangspunkt, en innspilling Espen gjorde i forbindelse med at han skulle delta på den 21. Frem fra Glemselen-plata i 2008. Geir Jørgen gjør en utmerket tolkning av denne flotta visa han også, og det som bør nevnes i tillegg er at nettopp “Dagdrivervise” med Bare1 for tiden ligger på toppen av For Swingende-Toppen.

Her i For Swingende fikk du høre “Livet på Storsjøen” i radiosendinga mi allerede våren 2019, mens “Dagdrivervise” er blitt spilt flere ganger nå i 2021 i forbindelse med Bare1 sin medvirkning på For Swingende-Toppen. Og i tillegg finner du begge låtene både på YouTube og Spotify dersom du ennå ikke har fått dem med deg.

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg