Conny Henrix – Conny HenrixPlata jeg har valgt ut som ukens platenyhet denne uka viste seg ikke å være noen ny plate likevel, men derimot et album helt tilbake til 2014. Likevel valgte jeg å kjøre en ordinær presentasjon av det hele, ei plate som kommer fra den åländske trioen Conny Henrix.

Conny Henrix er en trio som kommer fra Åland, ei øy i Østersjøen som egentlig tilhører Finland, selv om de også er et eget lite land med eget flagg – og nettopp derfor kaller jeg dem verken svenske eller finske, men åländske. Trioen består ihvertfall av Conny Sahlin, Henrik Jansson og Guy Ahlqvist, og de spiller mogen og tradisjonell dansebandstil med mange kjente titler på plata si. De har forøvrig eksistert som band siden 2007.

Plata som kom i 2014 heter bare “Conny Henrix” og inneholder totalt 14 spor. Og her er det mange kjente travere for de som kjenner litt til denne musikkgenren, så her kan jeg i fleng nevne titler som “En dag den sommaren”, “Such a night”, “Ljus och värme” og “Carina”.

Fra plata har jeg valgt ut følgende tre spor til ukens presentasjon:

Så länge drömmen finns kvar – En fin ballade som er et av de sporene på plata som ihvertfall er nye for meg, og de låtene er i fåtall på denne plata. Opphavsmann bak denne er Jonas Näslund som tidligere sang i Mats Bergmans.

Får jag låna din fru ikväll – Dette er en litt mer uptempo swing- og bugglåt igjen som opprinnelig ble innspilt med BlackJack for en del år siden. Denne låten er signert velkjente Peter Grundström, som vi kjenner fra Thor Görans.

Änglaskäl – Dette er en låt som jeg alltid har vært veldig glad i, en forholdsvis rolig låt som opprinnelig ble innspilt med Vikingarna på slutten av 90 tallet. Opphavsmann her er ingen ringere enn den svenske schlagerkongen Lasse Holm.

Jeg syns denne plata er ganske så ålreit å låne øre til, det finnes mange gode låter her, selv om vi har hørt de fleste før, og det både synges og spilles bra mens den tekniske kvaliteten også er ganske tilfredsstillende. Likevel er det ingen spesielle overraskelser eller store høydepunkter her, så karakteren fra undertegnede blir en hederlig 4`er med et plusstegn i margen, og det betyr jo egentlig at den grenser hårfint opp til 5, men mangler liksom det lille ekstra for å komme dit.
Vil du høre hvordan hele plata låter, så finner du den på Spotify, dersom du har tilgang dit.

Besøk Conny Henrix sin Facebook-side via denne linken

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg