Dansbandskungen – Pippat & söpet

Det svenske “dansebandfenomenet” Dansbandskungen kom rett før jul i fjor ut med singellåten “Pippat & söpat”.

Dansbandskungen i Marcus Persson sin skikkelse gjør bra suksess i Sverige for tiden, ihvertfall på streamingfronten og blant raggare og det øvrige dansebandpublikummet, og han kunne ved årsskiftet notere seg over 8 millioner strømminger, og det er et veldig bra tall, selv om det kan være vanskelig å sammenligne nåtidens strømmetall med gamle dagers solgte eksemplarer på plate, men uansett er 8 millioner streams all grunn til å være stolt av.

Hva “Pippat & söpat” gjelder så er det en sang som i bunn og grunn handler om koronakrisen og at jeg-personen i sangen under denne tiden har måttet vært mer hjemme, noe som igjen har ledet til at han har “pippat och söpet” mer enn normalt, det vil si hygget seg med det motsatte kjønn og med sterkere drikkevarer, for å si det med norsk “aksent”. Låten er forøvrig en litt rocka danselåt med fengende takt og et refreng som lett kan synges med på. Rølpefaktoren er forholdsvis høy, men uansett en god produksjon rent lydmessig og en glad låt som man fint kan trekke på smilebåndet av.

Her i For Swingende fikk du høre det hele i radiosendinga mi i midten av mars, og i tillegg finner du den også både på YouTube og Spotify dersom du vil sjekke den ut.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg