Fernandoz – Livet

Reklame | CDON


Värmländske Fernandoz har nylig sluppet et nytt album med tittelen “Livet”, ei plate som går i velkjent Fernandoz-stil med både nyskrevne låter og noen covers.

Fernandoz kommer fra Torsby i Värmland og har eksistert siden 1986. Frontfigur har siden 1990 vært Anders Nordlund, mannen med den dype og fyldige countryrøsten, og han er fortsatt med, selv om det ikke bare er han som synger i bandet. Resten av Fernandoz består forøvrig av Thomas Wikström, Nils Olsson og Simon Åhs, de to sistnevnte ganske fersk tilskudd til gjengen.

Den nye plata til Fernandoz er produsert av ringreven Martin Klaman og inneholder totalt 13 spor, deriblant kjente “örhängen” som “I need more of you”, “Djingis Kahn” og “Te dans mä Karlstatösera”, men også nye, spennende bekjentskaper fra låtskribenter som Henrik Sethsson, Thomas Berglund, Linus Lindholm og Maritha Johansson for å nevne noen. Og stilen er fortsatt sterkt countryinspirert dansebandmusikk i tradisjonell stil, akkurat slik Fernandoz skal og bør låte.

Fra plata har jeg valgt ut følgende tre spor til ukens sending:

Te dans mä Karlstatösera – Den gamle Sven-Ingvars slageren fra 60 tallet, her i litt mer opprocka versjon hvor Anders Nordlund synger på en fremragende måte, og man kan tydelig høre at han også er värmlänning. Låten ble i sin tid skrevet av Erik Uppström og Rune Lindström.

Livet – Tittellåten syns jeg også bør være med, særlig når den er såpass sterk som denne. Jeg syns dette er blant de sterkeste balladene på plata og en veldig typisk Fernandoz-låt. Opphavsmann her er også Anders Nordlund selv, så rett og slett et hundre prosent Fernandoz-produkt!

Yea yea yea – Nok en gang en rocka låt med temmelig høyt tempo. Denne stammer opprinnelig fra Eddie Meduza, eller Errol Norstedt som er hans egentlige navn. Fernandoz gjør den så dansebandaktig som mulig, og dette bør være en skikkelig go’låt for både swingerne og buggerne, for her kan man virkelig “ta den helt ut i svingene”.

Jeg syns Fernandoz har laget ei helstøpt og veldig sterk og god plate på alle måter, med mange dansbare og iørefallende låter og en perfekt miks av ulikt tempo og ulike stilarter. De er et band som er tro mot sin genre og som utvilsomt jobber etter mottoet “never change a winning tema”, og det i fullstendig positiv forstand. Selvsagt finner vi noen låter som fremhever seg litt mer enn andre også her, men sett under ett ei plate med mange gode kvaliteter på alle fronter. Terningmessig vil jeg gi “Livet” en solid 5`er og kan trygte anbefale plata til alle som liker tradisjonell og til dels mogen dansebandmusikk, samt også til dere som sverger til country. Hør det hele på Spotify, eller kjøp deg et eksemplar på CD via linken under.

Besøk Fernandoz sin hjemmeside
KJØP PLATA FRA CDON VIA DENNE LINKEN

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg