Holidays – Så speglas kärleken

Svenske Holidays kom i sommer ut med albumet “Så speglas kärleken”, som er ei ganske tradisjonell, svensk dansebandplate med både nyskrevne låter og en del covers.

Holidays er et danseband som kommer fra Åmål i Dalsland, ikke fra Värmland som jeg kom i skade for å si i radiosendinga, og de har eksistert siden 1999, med andre ord feirer de 20 års jubileum nå i 2019. Bandet består for tiden av hovedvokalist Mattias Sjöstenius sammen med Nicklas Mörk, Michael Andersson, Hans Melin og Hans Jönsson. Her i Norge er de blitt et veldig populært og folkekjært orkester de siste årene, spesielt i de organiserte dansemiljøene, og de gjør til tider nesten like mye jobber i Norge som de gjør i Sverige.

Den nye plata er produsert av ringreven Martin Klaman og inneholder totalt 12 låter, omtrent halvt om halvt med nyskrevet materiale og coverlåter, og det er veldig dansbart og friskt, dog er en del av coverlåtene av typen som “alle” har gjort, men det skal jeg komme tilbake til mot slutten av denne omtalen.

Fra plata har jeg valgt ut følgende tre spor til ukens presentasjon:

Kan du hålla dom orden – En velkjent, svensk dansebandsviske som andre band har gjort tidligere, ihvertfall Mats Bergmans, muligens flere. Låten er en uptempo bugg/swing låt med en fengende melodi og en god dansetakt. Opphavsmann- og kvinne er Mats Larsson og Åsa Karlström.

Änglarnas stad – En fin ballade som var trommeslager Nicklas Mörk sin ønskelåt i forbindelse med intervjuet jeg gjorde med ham da jeg skulle presentere plata på radioen. Låten er etter min smak blant de beste på plata, og den er signert Anders Inberg.

Om du vill – Av alle låtene på plata ble nok denne min aller største favoritt. Også dette en ballade, en veldig iørefallende en sådan, og her er det Mats Larsson og Peter Nord som er låtskrivere.

Som tidligere nevnt så består plata av både nyskrevne låter og covers, hvor en god del av coverlåtene er av typen som stort sett “alle” danseband spiller, og derfor er nok dette også ei plate som lett kan bli litt borte i mengden av svenske dansebandplater. Men, på den annen side, så er originallåtene på plata såpass sterke og gode at det hele utjevner seg og blir totalt sett likevel til ei plate som for min del kvalifiserer til en solid 5`er på terningen. Den swinger bra, har god lyd, fin vokal fra flere bidragstytere og det er dansevennlig til tusen. Vil du høre hele plata, så finner du den på Spotify, mens fysisk CD kan kjøpes ved å følge linken under som leder til den svenske nettbutikken Ginza, som også selger til norske kunder.

Besøk Holidays sin artistside på Facebook
KJØP PLATA FRA GINZA VIA DENNE LINKEN

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg