Holmsve – Øl & Jæger


Trønderske Holmsve kom i 2018 ut med albumet “Øl & Jæger” som er ei veldig sterk og god dansebandplate med mange fengende og livate låter med en fin blanding av raskt og rolig og mye god feststemning.

Holmsve er et veldrevet trøndersk danseband som har røtter tilbake til 90 tallet, muligens enda lenger. Joar Petter Holmsve har i alle år vært mannen som både har gitt bandet navn og som har gitt bandet den velkjente stemmen med den gode og tydelige diksjonen. Før i tida gikk de under navn som Holmsves orkester og Holmsve Team, men siden 1997 sånn cirka har de kun hett Holmsve.

Den nye Holmsve-plata inneholder totalt 12 spor og vi finner halvt om halvt av originale låter og coverlåter fra USA som har fått norske oversettelser. Den mest aktive låtskribenten på plata har vært Steinar Storm Kristiansen som også har produsert det hele i sitt Morning Light Studio, der han har hatt stålkontroll på både spakene og på det rent musikalske.

Fra plata har jeg valgt ut følgende tre låter til ukens presentasjon:

Velkommen hjem – En forholdsvis uptempo låt som er skrevet av Joar Petter Holmsve i samarbeid med svenske Mats Larsson. En veldig fengende og god låt som garantert vil gi deg dansefot med en gang du hører rytmen og melodien. Etter min mening et av høydepunktene på plata.

Hugo Boss – Dette er kanskje min aller største favoritt på denne plata, en herlig danselåt i middels tempo som er signert Steinar Storm Kristiansen. Sangen handler rett og slett om å være en populær og vellykket mann som nyter livet i syden.

På veien hjem til Trøndelag – Dette er en låt som vi opprinnelig kjenner fra Lasse Stefanz under tittelen “Österlensvisan”. I 1992 ble den oversatt til norsk og utgitt av Kjell Vidars med tittelen “Veien hjem til Hadeland”, og det er denne teksten som har vært utgangspunkt for Holmsve sin trønderske utgave av låten. Opphavsmenn her er Christer Ericsson og H.Hovig.

Jeg syns Holmsve har laget ei utrolig god plate denne gangen, noe de egentlig alltid har gjort, men denne gang syns jeg muligens de har laget noe av det ypperste de har prestert hittil i karrieren. Plata oser av danseglede med et sterkt preg av country og det nærmest flommer over av sterke, allsangvennlige og danseglade låter. Selvsagt noen seigere ballader innimellom, men også mye for swingdanserne. Produksjonsmessig så låter det også helprofesjonelt på alle måter, et fyldig lydbilde med trøkk, men likevel ikke overlesset. Og Joar synger liker selvsikkert som alltid med tydelig trøndersk aksent og diksjon i tekstene, akkurat som før. Terningmessig er dette ei plate som helt klart fortjener toppscore, altså en skinnende blank 6`er. Vil du høre på plata kan du søke den opp på Spotify, jeg er usikker på om det i det hele tatt er laget noe fysisk opplag av plata, jeg har ihvertfall ikke funnet noe på nettet.

Besøk Holmsve sin hjemmeside

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg