Jan Svensson – How do you doDen svenske sangeren, musikeren og plateprodusenten Jan Svensson kom nylig ut med albumet “How do you do” som inneholder både dansebandlåter, gamle poplåter og litt mer visepregede låter igjen.

Jan Svensson har en lang karriere bak seg som dansebandsanger og produsent, og hjemme på øya Tjörn utenfor Göteborg så har han sitt eget lydstudio hvor han produserer musikk både for seg selv og for andre artister. Jan har også vært presentert med et par tidligere album her i For Swingende, og “How do you do” er en fin oppfølger til disse, dog med et noe annerledes preg enn det jeg husker fra Jan sine tidligere utgivelser. Noe er likt, men han har nok utviklet stilen sin noe og spenner denne gangen over litt flere stilarter enn tidligere. Uansett er det nok dansebandstilen som ligger i bunnen også av denne produksjonen.

Den nye plata til Jan inneholder totalt 13 låter, og her kan jeg nevne titler som “Änglajord”, “I could easily fall in love with you, “Teenage dream” og “Sommar 55”. Og til ukens presentasjon har jeg fra plata valgt ut følgende tre spor:

Du är som en sommardag – En låt som kanskje er best kjent med bandet Schytts med denne svenske teksten, men låten er jo opprinnelig en velkjent julesang med tittelen “Mary’s boy child”. Den svenske teksten er skrevet av Börje Carlsson, og Jan gjør en utmerket versjon av det hele og dette er kanskje den mest typiske dansebandlåten på denne plata.

How do you do it – En velkjent traver fra Gerry & The Pacemakers og året 1964, og Jan gjør den på en litt mer “dansebandifisert” måte enn originalartistene, men likevel ikke så veldig ulik den opprinnelige. Meget fin innspilling dette også og med en god dansetakt i middels tempo.

Genom gatorna på Söder – Dette ble en av mine store favoritter på plata, en svensk versjon av Roger Whittaker sin “Streets of London” og Finn Kalviks “En tur rundt i byen”. Dette er en mer visepreget sang igjen, men den kan fint danses til denne også, men kanskje ikke swing og bugg. Den svenske teksten her er skrevet av Börge Ring.

Når det gjelder produksjonen i sin helhet så er det ei veldig iørefallende og fin plate, men kanskje litt vel mye rolige låter til å kunne anbefales som en typisk danseplate, dog ikke dårligere enn at jeg velger å tildele plata en solid 5`er på terningen. For det synges bra, plata har et veldig behagelig og godt lydbilde og låtene er også stort sett veldig sterke og gode i tillegg til at de også er ganske varierte selv om det er et gjennomgående rolig tempo over brorparten av låtene. Og Jan er en kar som kan det å styre lyd og å lage velbalanserte arrangementer på musikken han produserer, så det er musikk man gjerne kan plassere under betegnelsen “easy listening”. Og stemma til Jan, den er bare herlig å lytte til for den er myk, vennlig og behagelig.
Vil du høre plata i sin helhet så finner du den på Spotify og muligens også på andre digitale tjenester, uten at jeg har sjekket opp akkurat det.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg