Klaus & Servants – Jul hos Klaus & ServantsKlaus & Servants fra Danmark kom før jul i år ut med et nytt julealbum med tittelen “Jul hos Klaus & Servants” og som inneholder totalt 14 julesanger, både velkjente travere og noen nye bekjentskaper innimellom.

Klaus & Servants er et gammelt og godt, og ikke minst velrenommert, pop/danseband, som har holdt på i nærmest en mannsalder. De slipper fra tid til annen fortsatt nye plater, og juleplata de er ute med i år er ihvertfall den andre juleplata i rekken, såvidt jeg kjenner til. Vokalist og primus motor er fortsatt Klaus Strand-Holm og med seg har han en gjeng med solide musikere som sammen skapet et friskt, fyldig og velklingende sound.

Plata inneholder som sagt 14 spor, og her finner vi kjente klassikere som “Last christmas”, “Jeg så julemanden kysse mor”, “Bjældeklang” og “Bella notte” for å nevne noen, samt noen litt mer typiske danske julelåter, slik som “Søren Banjomus” og “Til julebal i Nisseland”.

Produsent for det hele har vært Klaus Strand-Holm himself, som også har arrangert låtene, og innspillingen har foregått i Key Sound Studio.

Fra plata har jeg valgt ut følgende tre spor til ukens presentasjon:

Til julebal i Nisseland – En skikkelig “tjo-og-hei” låt med høy ompa-ompa-faktor og fengende rytmer, ja rett og slett både glad, humørfylt og danseglad. Låten er skrevet av to opphavsmenn med signaturene Gyldmark og Skaarup.

Skal vi klippe vore julehjerter – En annen heldansk julesang som er skrevet av signaturene Høyer og Leth. Sangen handler om juleforberedelser og det å gjøre de små og store juleforberedelsene sammen med den man har kjær. Her har Klaus & Servants også med seg den kjente, danske sangerinnen Dorthe Kollo på duett.

Go’ jul fra Servants og Santa Klaus – Dette er Klaus & Servants sin egen julehilsen til sitt publikum. En fengende og god danselåt i middels tempo som er signert de tre opphavsmennene som bærer etternavnene Heibon, Rosendal og Lagermann.

Jeg syns Klaus & Servants har levert ei koselig og fin juleplate her, med en fin miks av kjente juleslagere og litt mer ukjente titler innimellom. Og selv om jeg egentlig ikke hadde behov for å høre ytterligere en coverversjon av låter som “Bjelleklang” og “Rocking around the christmas”, så har jeg likevel forståelse for at julen handler mye om tradisjoner og at det derfor er på sin plass med et knippe velkjente svisker på ei slik juleplate. Terningmessig blir det ihvertfall en hederlig 4`er fra undertegnede, i tillegg til at jeg også setter et plusstegn i margen. Og plata kan avlyttes på Spotify om du er nysgjerrig på å høre hvordan det hele låter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *