Kviknegutta – Anna

Categories Singel/demo-omtaler

Kviknegutta fra Østerdalen er for tiden aktuelle med en helt ny og egenskrevet singellåt med tittelen “Anna”.

Kviknegutta regnes som landets eldste fortsatt eksisterende danseband med mer enn 60 års fartstid å se tilbake på, og den nye singelen er den første i rekken av flere låter som skal spilles inn og gis ut i tiden som kommer. Den er skrevet av trommeslageren i bandet, Hallvard Mjøen, og låten “Anna” henspeiler på ei jente i Hallvards nærmiljø, og er en tekst som mange bør kjenne seg igjen i, for “alle kjenner jo en Anna”, som bandmedlem Inger Grøtli skriver i en mail til For Swingende. Låtskriver Hallvard er forøvrig også det ferskeste medlemmet i Kviknegutta, men har fulgt med bandet siden han var guttunge på 70 tallet. På den tida satt Hallvard på en krakk ved siden av onkelen sin og fulgte ivrig med da bandet hadde øving.

Ellers så er låten produsert av Hallvard selv og mastringen har foregått i Larsville Studio i Selbu. Låten går i middels tempo og fungerer vel best til litt roligere dansestiler, f.eks fox. Den har nok et litt mer moderne preg enn de mest typiske dansebandlåtene, men holder seg likevel godt innafor genren.

Her i For Swingende får du høre låten på radioen i slutten av april, og i løpet av året satser jeg også på å teste den på For Swingende-Toppen, hvor Kviknegutta også tidligere har gjort stor suksess.

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *