Mathias Kalvatsvik – Der roser aldri dør

Den folkekjære dansemusikeren Mathias Kalvatsvik, kjent fra Bjørns orkester, er nå ute med sin andre singel innen kategorien kristne og tradisjonelle sanger. Denne gang har han og trekkspillet hans tatt for seg klassikeren “Der roser aldri dør”.

Mathias har etterhvert som mål å spille inn et helt album med denne typen sanger, og produksjonen foregår hos ringreven Morten Nyhus i Gjøvik Lydstudio. Mathias har lang erfaring både som trubadur og som dansemusiker, og med fartstid som underholder på diverse alders- og sykehjem i Molde-distriktet så står han godt rustet til å tolke også denne typen musikk og ikke bare festglade danselåter.

I “Der roser aldri dør” trakterer Mathias trekkspillet på en utmerket måte, det klinger fint i ørene og det spilles riktig så flytende, dynamisk og godt, litt i stil med Odd Arne Sørensen sine soloplater, for å dra en liten sammenligning her.

Ellers så er jo denne sangen kanskje først gjort kjent med den svenske sangduoen Mia Mariann og Per Filip, om jeg ikke tar feil, og på 80 tallet ble den også lansert i dansebandversjon med selveste Vikingarna. Sangen har en stor stjerne hos mange mennesker både i Norge og Sverige, og min nå avdøde pappa hadde også denne som en av sine favoritter, så derfor ble den fremført med mannskoret han var medlem av under begravelsen hans i 2017 – og nettopp derfor så har også jeg et ganske personlig forhold til denne sangen.

Her i For Swingende kommer jeg til å teste låten på For Swingende-Toppen for juni og juli og som starter opp med både radiosending og avstemming første uka i juni.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg