Mathias Kalvatsvik – HåpMathias Kalvatsvik, til vanlig kjent fra Bjørns orkester, kom på forsommeren i år ut med sitt aller første soloalbum med tittelen “Håp”.

Mathias er jo for de fleste kjent som stemmen bakom Bjørns orkester, i tillegg til at han også er kjent med sitt trekkspill på scenen, og på albumet “Håp” får han kombinert både sangen og trekkspillevnene sine, noe som er blitt ei riktig så trivelig og lun, god plate med både kjente slagere og noen få nyskrevne låter.

Produsent for det hele har vært Morten Nyhus og innspillingen har da naturligvis foregått i ærverdige Gjøvik Lydstudio i Hunndalen. Plata inneholder totalt 13 spor, og her kan jeg nevne i fleng kjente titler som “Liljer”, “Jeg har hørt om en stad”, “Har en drøm” og “Kjærlighetsvisa”. Det er vel nesten halvt om halvt med instrumentale låter og låter med vokal her, og hovedtyngden ligger nok på litt roligere ballader.

Fra plata har jeg valgt ut følgende tre spor til ukens presentasjon:

Fly lille fugl – En velkjent gammel klassiker som blant annet er kjent fra Frem fra Glemselen-serien, og som er skrevet av den berømte slagerkomponisten Herman Hermani. Mathias gjør den på en veldig fin måte, og er blitt et av de mest dansevennlige sporene på denne plata. En låt man fint kan danse swing eller bugg til dersom man ønsker det.

Gate 75 – En myk, fin og sommerlig ballade som Mathias har skrevet selv. Sangen handler om en sommeraften i Molde og er allerede blitt en populær låt hos Mathias sitt publikum.

Englehund – En velkjent slager som opprinnelig stammer fra skånske Hasse Andersson, men her er det Håkon Banken sin norske versjon av låten som har vært inspirasjonskilden for Mathias. En veldig bra tolkning dette også, og nok en gang en av de mer dansevennlige låtene på plata.

Jeg syns Mathias har laget ei veldig koselig, fin og hørbar plate, selv om det til syvende og sist er ei plate som egner seg aller best til lytting og ikke nødvendigvis noe klart førstevalg når man skal velge musikk til dansefesten, men likevel med flere dansbare låter, så ikke avskriv den helt som dansemusikk på tross av det jeg skriver her. Mathias synger på en folkelig og sjarmerende måte og går fint inn under kategorien “rett fra hjertet”. Det er blitt en sterk og helproff produksjon med Morten sin stødige hånd på spakene og med blant andre Bjørn Elvestad som studiomusiker på diverse strengeinstrumenter. Så alt har ligget i de aller beste hender, og på terningen velger jeg å plukke fram en solid 5`er til albumet “Håp”, noe jeg syns er vel fortjent både for Mathias og for produsent Morten.
Vil du lytte til musikken, så finner du den både på Spotify og muligens også på andre digitale tjenester, mens fysisk CD kan kjøpes fra Platekompaniet via linken under.

KJØP ALBUMET PÅ CD FRA PLATEKOMPANIET VIA DENNE LINKEN

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg