Mona G – Då var himlen lite närmreDen svenske dansebandveteranen Mona Gustafsson feirer i år 50 år som artist og i den anledning har hun også gitt ut et helt nytt album med tittelen “Då var himlen lite närmre”.

Mona Gustafsson, eller Mona G som er hennes artistnavn, er nok for mange kjent fra smått legendariske Leif Bloms på 80 tallet, en karriere som utover 90 tallet ble fulgt av Mona G:s orkester, før Mona tilslutt endte sirkelen med å gå tilbake til solokarrieren, som hun startet det hele med på 70 tallet.

Nå i 2020 har Mona nok en gang spilt inn plata si i countryhovedstaden Nashville, noe hun også gjorde med sin forrige utgivelse som kom i 2017. Her har hun fått hjelp av en rekke eminente musikere og ikke minst de to produsentene, Dennis Lagerkvist og Dan Drilling, som har sørget for at det hele er blitt et helstøpt og lett gjenkjennelig Mona G-produkt med Monas typiske countrysound og hennes myke, litt småsåre og ikke minst veldig følsomme og dønn ærlige måte å synge på. Og noen av låtene har Mona gjort på plate før, noen har andre artister gjort, noen er helt nye mens hun også har valgt ut et par engelskspråklige covers fra USA.

Plata inneholder totalt 10 spor, og av disse har jeg valgt ut følgende tre låter til ukens presentasjon:

Det bästa i mitt liv – Dette er en av Monas egne originallåter som er en myk og følsom ballade med en tekst som innbyr til ettertanke og refleksjon. Tidligere er låten også innspilt med artister som Kikki Danielsson og Ann Cathrine Wiklander, så mange har nok hørt denne låten tidligere.

Gotta travel on – En gammel traver som i USA kanskje er best kjent med Buck Owens, mens det i Sverige var Towa Carson som hadde suksess med denne på 60 tallet under tittelen “Jag måste ge mig av”.

Det ska komma en morgon – Nok en låt som er gjort tidligere av andre artister, men hvor Mona har skrevet både tekst og melodi. Selv kjenner jeg låten best med Thorleifs fra 80 tallet, men Mona gjør kanskje den beste versjonen av alle, for ingen kan vel synge med mer innlevelse enn henne.

Jeg må si at Mona holder seg godt både stemmemessig og i måten hun synger på, hun leverer en ekthet og en troverdighet som ikke eier sidestykke i svensk dansebandmusikk. Og selv om hun ikke er noen ungdom lenger så synger hun like mykt, selvsikkert og trygt som hun alltid har gjort. Låtene på plata er på mange måter en vandring langs hele hennes karrierevei, da en rekke av låtene er gjort tidligere, enten med Mona selv eller med andre kjente danseband, og flere av dem tar meg helt tilbake til 80 tallet da disse låtene så dagens lys for første gang.  Terningmessig velger jeg å gi plate en bunnsolid 5`er med et like solid plusstegn i margen, med andre ord 5+ og hårfint opp mot en toppscore. Og jeg vil også benytte anledningen til å gratulere Mona med hennes første 50 år som artist, og jeg håper jo ikke at dette blir det siste vi hører fra den svenske dansebanddivaen fra Växjö men at hun fortsetter enda noen år til med sin vakre sang og musikk.

Besøk Mona G sin hjemmeside
KJØP PLATA PÅ CD FRA CDON VIA DENNE DIREKTELINKEN

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg