Pegasus – DinyliePegasus har sluppet nytt album i disse dager, som riktignok er gammelt nytt for mange av oss, da plata inneholder alle singlene som Pegasus har sluppet det siste året, men også et par låter av forholdsvis ny dato.

Tittelen “Dinylie” er egentlig en kortform av “De nylige”, og det betyr altså bandets seneste singellåter samlet under ett. Jeg tror ikke albumet er tilgjengelig i fysisk CD-format, så det er nok forbeholdt de som er såpass moderne at de har tilgang til en eller annen digital strømmetjeneste, slik som Spotify. Albumet inneholder ihvertfall totalt 10 spor, deriblant en nyinnspilling av “Min første natt”, også denne gang i duettform sammen med Hanne Mette Gunnarsrud.

Alle låtene er selvsagt skrevet av brødrene Ronny og Tommy Nilsen, som alltid har vært grunnstammen i Pegasus. Og det hele er også denne gangen produsert av Tommy i hans eget studio. Låtene skifter fra ballader til litt mer uptempo låter igjen, og Pegasus-stilen er høyst tilstedeværende som alltid, mens Ronny og Tommy som vanlig bytter på leadvokalen fra låt til låt.

Fra plata har jeg valgt ut følgende tre spor til ukens presentasjon:

Nådeløst – Innledningssporet på plata som også ble en av mine fremste favoritter på plata. Låten går i  middels tempo og har en veldig behagelig og god takt og en harmonisk og fin melodi.

Ha’kke planer om å stoppe – Kanskje den friskeste og mest uptempo låten på plata. En rocka og litt røff låt som skiller seg vesentlig ut fra det øvrige materialet på plata.

Fra Gran til Helle – Dette ble den andre store favoritten min på plata, i tillegg til “Nådeløst”. Denne låten har jeg spilt i For Swingende tidligere, men syns den fortjener en reprise. Låten tar oss med på en tur langs norskekysten og er en luftig og lett låt i middels tempo.

Nok en gang har Pegasus vist en stor bredde i sin musikk og de har gitt oss 10 gode låter som på hver sin måte viser litt av alle de musikalske beina som Nilsen-brødrene har å stå på. Noe er dansemusikk, andre ting er visepop, men alt sammen er musikk som er enkel og lett oppfattelig og hvor dansbarheten også er tilstedeværende, selv om det ikke er så mange typiske swing- og bugglåter her. På terningen syns jeg plata skal få en solid 5`er av undertegnede og For Swingende, og er du nysgjerrig på hvordan det låter, så er det bare å søke opp Pegasus og “Dinylie” på Spotify eller en lignende strømmetjeneste.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg