Per-Håkans – Skyll dig självSvenske Per-Håkans slapp nylig et nytt album med tittelen “Skyll dig själv”.

Per-Håkans har sitt utspring i Uppsala og har Per-Håkan Helèn i fronten, en mann mange kanskje husker fra bandet Sannex for en god del år tilbake. I Per-Håkans har han også med seg Christian Olsson, Björn Norbäck og Linus J.Karlsson, og bandet har fartstid tilbake til 2011.

Den nye plata inneholder totalt 12 spor, noen titler kjenner du muligens igjen fra før, men mange er også nyskrevne. Låter som “Big boys pink ladies” har vi tidligere hørt med Scotts, mens tittellåten er gjort på norsk med Hanne Mette Gunnarsrud, i tillegg til at vi også kan nyte av en lang og god medley over noen av Tomas Ledin sine mange hits.

Fra plata har jeg valgt ut følgende tre spor til ukens presentasjon:

Skyll dig själv – Tittellåten er i mine ører også den aller sterkeste låten på plata. Den har en god swing- og buggtakt, og er derav også ganske uptempo, men hvem som har skrevet låten er jeg veldig i tvil om, da Spotify skriver Thomas Berglund, Danslogen skriver Mats Larsson og Åsa Karlström mens Hanne Mette sin versjon står oppført med Marie Ekström som opphavskvinne – så om noen av leserne vet hvem som egentlig har skrevet denne låten, så gi meg gjerne beskjed om det i kommentarfeltet, for akkurat på denne låten er forvirringen total her i redaksjonen!

Julia – En av mine andre favoritter på plata, dog ikke like stor favoritt som den forrige. Uansett, låten går i middels tempo, er ganske så popduftende, og den er signert Linus Karlsson og Per-Håkan Helèn, begge to medlemmer av bandet.

Josefine – En skikkelig frisk og uptempo låt, også denne med et visst poppreg, skrevet av J.Palm.

Per-Håkans har levert ei ganske god plate som plasserer seg fint i grenseland mellom moderne og tradisjonell danseband, men muligens noe mer moderne enn tradisjonell. Låtmaterialet bærer i mine ører litt varierende kvalitet, noen låter stikker seg mer ut enn andre, mens noen blir litt mer anonyme og intetsigende igjen. Men sammenfattet så er det ingen dårlig plate, og dansefolket vil nok finne mange godbiter å swinge seg til her. Så på terningen blir det en hederlig 4`er, samt et plusstegn i margen, fra undertegnede. Plata kan høres på Spotify, usikker på om den finnes på CD, men jeg finner den ihvertfall ikke hos noen av de største nettbutikkene.

Besøk Per-Håkans sin hjemmeside

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg