Renate Hansen – Alt æ træng

Renate Hansen fra Finnmark, for tiden bosatt i Sverige, kom i fjor høst ut med singellåten “Alt æ træng” som er en iørefallende og fin sang i middels tempo.

Renate gjorde i vinter stor suksess på For Swingende-Toppen med sangen “Nakenbad i Barentshavet” men er nå ute av lista. Og “Alt æ træng” går litt i samme stil som førstnevnte, men med litt mer alvor i teksten. Dog skriver Renate selv om låten at den har et typisk nordnorsk galgenhumor-preg så den er nok ikke helt gravalvorlig denne heller, selv om den gir en del rom for ettertanke når man lytter til teksten.

Forøvrig kommer det snart et fullt album fra Renate hvor hun har samlet alle singlene hun har kommet med hittil og antageligvis et knippe helt nye låter. Og det er ei plate jeg gleder meg skikkelig til, for Renate er en artist som virkelig har bergtatt meg det siste året. Hun lager gode låter, mange av dem veldig dansbare, og hun har en myk og klokkeklar stemme som blir ekstra sjarmerende på Finnmarksdialekt – så denne jenta her, ja hun har jeg stor tro på!

Her i For Swingende fikk du høre “Alt å træng” i radiosendinga mi i slutten av november, og i tillegg finner du den også både på Spotify og YouTube om du vil sjekke den ut. Husk at på digitale tjenester så benytter Renate seg kun av fornavnet sitt, så ikke ta med Hansen når du søker henne opp der, men heller låttittelen i tillegg til fornavnet for å lettest mulig finne fram til det du søker.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg