Tom Håkans – Toms bästaFinske Tom Håkons, hvis jeg er usikker på om er et helt danseband eller en bare soloartist, kom nylig ut med albumet “Toms bästa” som er på det nærmeste fullmatet med hele 24 låter.

Tom Håkan selv driver til daglig et distribusjonsselskap i Finland som utgir både finske og svenske danseband og artister. Han er også sanger og musiker selv, og har nylig samlet 24 av sine låter på en CD. Plata inneholder mange sterke og gode låter, men dessverre er det ett viktig ankepunkt her som ødelegger en god del for totalinntrykket. Mer om det lenger ned i omtalen.

Plata består altså av hele 24 låter, og vi snakker tradisjonelle dansebandlåter hvor jeg antar at brorparten er nyskrevne. Jeg kan nevne titler som “Vinterdrömmar”, “Köp bil”, “Vargens tid” og “En clown i mina kläder”. Og fra plata har jeg selv valgt ut følgende tre smakebiter til ukens presentasjon:

Det fanns bara vi två – En uptempo og veldig fengede swing- og bugglåt. Opphavsmenn er Tom Håkan selv og Patrik Hjort.

En saknad vän – En mer balladepreget låt igjen med en ganske fin tekst og den er signert Tom Håkan selv, både tekst og melodi.

Rock me baby – Og her skrur vi opp tempoet igjen til en veldig dansbar og fengede låt som fremføres på finsk. Opprinnelig er den skrevet av Bo Söderholm, men den finske oversettelsen er skrevet av Charles Plogman.

Plata har mange gode låter og det swinger skikkelig av låtene, så produksjonsmessig og låtmessig så er plata virkelig god. Men når det kommer til det vokale så er det dessverre leit å måtte si det, men Tom er rett og slett ingen god vokalist, selv om han gjør så godt han kan og ikke kan få gjort noe bedre enn det. Stemmen mangler både klangen og den mangler dynamikken som skal til for å kunne bli en god sanger. Så her kommer dessverre Tom til kort, og det er dette som trekker ned endel på inntrykket av denne produksjonen. Alt annet låter flott, unntatt det vokale. Det smerter å si det, men jeg føler jeg må være dønn ærlig på dette punktet. Likevel skal jeg være snill og tildele plata en 4`er, rett og slett fordi det er mange gode låter her og fordi alt unntatt vokalen låter veldig bra. Plata er dessverre ikke tilgjengelig på Spotify og lignende plattformer, ihvertfall ikke pr i dag, så jeg har dessverre ikke annet forslag enn at du må bestille en fysisk CD direkte fra TMD Musikdistribution dersom du vil høre plata i sin helhet.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg