Tommys – TillsammansFinske Tommys kom nylig ut med et nytt album som består av samtlige singler som bandet har vært ute med det siste året i tillegg til noen låter som ikke har vært utgitt tidligere. Plata bærer tittelen “Tillsammans”.

Tommys er et veldig friskt og bra band som fortsatt er i vinden med sin nåværende vokalist Tom Käldström, som gjør en meget god jobb både som vokalist, produsent og låtskriver både for seg selv og for andre band og artister. Hans Martin var Hans Martin, han er det ingen som kan erstatte, men Tom er uansett en veldig god etterfølger.

Den nye plata inneholder totalt 14 spor, og når du har hørt de tre låtene jeg har presentert på radioen i forbindelse med denne presentasjonen så har du hørt hele plata i For Swingende, og det er ikke ofte skjer. Musikken er av det tradisjonelle slaget, og vi finner både nyskrevne låter og covers her. Produsent har vært Tom Käldström selv.

Fra plata har jeg valgt ut følgende tre låter til ukens presentasjon:

Står ensam i natt – En ganske rolig melodi, fin og iørefallende, og en litt sår og sentimental tekst. Opphavsmann er Donald Laitila fra Donnez.

Evert – En skikkelig glad og morsom swing/bugglåt som var veldig populær på 90 tallet da humorgruppa Matz-Ztefanz med Lailaz gjorde suksess med denne på en av sine plater på den tida. Låten er opprinnelig skrevet av Eddie Meduza, og Tommys gjør en utmerket versjon av det hele. I mine ører et av høydepunktene på plata.

Den sanna glädjen – En låt i middels tempo med melodi og tekst av henholdsvis Mats Larsson og Tom Käldström.

Tommys har her gjort en meget bra produksjon med mange fine kvaliteter, det er et behagelig og godt lydbilde og man hører vokalistens finske eksent litt ekstra i noen av sangene, og det er alltid sjarmerende. Noe sier meg også at det er to vokalister som bidrar her, men jeg skal ikke si det sikkert. Låtvalget har de også vært ganske heldige med og funnet en fin miks av gammelt og nytt, rolig og raskt. På terningen velger jeg å tildele plata en solid 5`er, og vil du høre den, så finner du den blant annet på Spotify.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg