Unkl Bacon – Rama-lama-ding-a-dong

Den allsidige artisten Unkl Bacon, som aldri før har sunget dansebandmusikk, gjør nettopp det på sin singel som kom ut i begynnelsen av juli. 

Unkl Bacon er en artist som ikke vil bli satt i noen musikalsk bås, og derfor eksperimenterer han med mange ulike genre på sine utgivelser. For meg er Unkl Bacon et nytt bekjentskap, men jeg syns likevel det var et hyggelig bekjentskap, og her kan jeg trekke paralleller til musikalske fenomener som Trøste & Bære, Vi Kaninarna, Terje Møller og Randi Aasa for å nevne noen. Unkl Bacon harselerer helt tydelig med flere stereotyper innen dansebandgenren, som han også innrømmer i sitt presseskriv, men ikke verre enn at de fleste dansebandfans med en liten smule sjølironi tåler det.

“Rama-lama-ding-a-dong” handler om en ganske ordinær tur til syden, med alt det måtte medføre av både positive og negative opplevelser, og den har en veldig dansbar rytme og takt, swinger godt, men vi hører at vokalisten gjør det han kan for å parodere den jevne dansebandvokalist, eller kanskje heller vi skal si karikere.

Opphavsmenn bak det hele er Aslak Johan Johnsen(Unkl Bacon himself) og Peder Aslak Diesen.

Låten ble presentert i radiosendinga mi i midten av juni, og gikk du glipp av denne så finner du også låten på de fleste digitale plattformer på nettet. Jeg likte låten godt, den var morsom og underholdende og et friskt pust inn i det norske dansebandmiljøet hvor nye plateutgivelser ikke akkurat er dagligdags nå i 2020.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg