Wakanda-kassett reutgis digitalt

Husker du dansebandet Wakanda fra Hedmark og frontfigur Anita Karlsen? På 90 tallet ga de ut kassetten “Lørdagskveld igjen”, en kassett som aldri har vært tilgjengelig verken på CD eller digitalt, før nå i disse dager. Nå er nemlig hele albumet sluppet på Spotify og andre digitale musikktjenester.

Jeg har mottatt følgende info fra Evald Fjærgård som har sendt meg en e-post vedrørende denne relanseringen, og jeg gjengir her det Evald skriver i sin mail:

Wakanda har kun vært tilgjengelig på kassett, men nå, nesten 30 år etter utgivelsen slipper Wakanda endelig sitt førte og siste album «Lørdagskveld igjen» på digitale strømmetjenester. Wakanda er et legendarisk festband opprinnelig fra Elverum som ble stiftet i 1968.
Frank Ottosen fra Løten, bassist Johan Bergerengen og trommeslager Johnny Oppegård faste medlemmer fra starten i 68/69. Thore Werner Hagen fra Løten hang seg på i 1978, og i 1981 ble Anita Karlsen med som vokalist. Besetningen var den samme helt til bandet ble oppløst i 1992. Wakanda turnerte hele Norge og dukket opp både på NRK TV og radio.
De fleste om frekventerte bygdefester på 80-tallet har helt sikkert danset til musikk fra Wakanda, og det finnes antakeligvis en del 30-40-åringer der ute som kan takke dette legendariske bandet for at de kom til verden.
Albumet «Lørdagskveld igjen» ble spilt inn i 1989, og burde vært utgitt på CD direkte, men slik ble det ikke. Nå kan imidlertid alle som enten har slitt ut kassetten sin eller kassert kassettspilleren få et digitalt gjenhør. Albumet er en blanding av originallåter skrevet av Frank Ottosen og Tore Werner Hagen, og noen lånte låter hvor Frank Ottosen og Anita Karlsen har oversatt tekster til norsk. Albumet fikk gode kritikker av flere kjente musikkanmeldere, og Wakanda ble blant annet berømmet for mange fine duetter med Anita Karlsen og Frank Ottosen. Helgelivet i bandbussen ble avsluttet i 1992 etter nesten 25 år på veien.
Frank Ottosen: Gitar og Vokal
Johan Bergerengen: Bass og kor
Johny Oppegård: Trommer
Thore Werner Hagen: Keyboard og kor
Anita Karlsen: Vokal og gitar

Har du Spotify så finner du albumet via direktelinken https://open.spotify.com/album/5dDgxBRYk51wbWm9aOeIoM?si=mrcv-SN2Q16ih0-d0ZbmJQ

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg