UKENS PROGRAM UKE 18: Mule Skinner Band og FS-Toppen i For Swingende

I ukens utgave av For Swingende får du presentert den nye plata til Mule Skinner Band, som består av gamle Streaplers-medlemmer, i tillegg til at du også får høre resultatet av For Swingende-Toppen for april måned.

Mule Skinner Band som består av fire forhenværende Streaplers-medlemmer er ute med sitt andre album med tittelen “Än en gång” i disse dager. Her serverer de både gamle Streaplers-klassikere i ny tapning samt en rekke kjente utenlandske hits fra en svunnen tid. Fra denne plata får du i ukens sending høre tre smakebiter.

For Swingende-Toppen for april måned er også klar nå, og i ukens sending får du høre hvilke 5 låter som går videre til neste måneds liste samt tre nye utfordrere til lista for mai måned. Utfordrermelodiene denne gangen kommer fra Blender, Arne Kolsrud Overen og Ole Steens.

Ellers byr jeg også på musikk fra danske Aldahl og fra värmländske Mia Olsson.

Her finner du sendetidene til For Swingende på de ulike radiostasjonene
Besøk Mule Skinner Band sin hjemmeside
KJØP PLATA TIL MULE SKINNER BAND FRA CDON VIA DENNE LINKEN(SPONSET LINK)

Spilleliste uke 16 – 2017

Her er spillelisten for uke 16 inkludert Jukebox på Radio Toten og Radio Øst.

1.  BENGT HEDINS – Då börjar livets vår
2.  CANDELA – På solokvist
3.  ALDAHL – Forår
4.  PEGASUS – Blue jeans
5.  TONIX – Jag vill bort härifrån
6.  TONIX – Där kommer Jack
7.  BJØRNS ORKESTER – Countrygjengen
8.  LENE HOLME – Den frække dreng i klassen
9.  LENE HOLME – Gi`mig et kram
10.LENE HOLME – Rock’n roll på Vesterbro
11.NYA VIKINGARNA – Det är okej mamma
12.HASSE THOR – Ann-Christin
13.COOL CANDYS – Eva
14.MARTINEZ – Sacrifice

JUKEBOX UKE 16:

1.  NYANSE – Den sommer’n jeg traff deg
2.  NYANSE – De ord som mor min sa
3.  NORDRE SVING – Shangri-la Vål’enga
4.  NORDRE SVING – I cella mi
5.  NORDANS – Trønderdans
6.  NORDANS – Ingen har sånn nydelig stemme som du
7.  NONSTOPS – Nå er det lørdag
8.  NONSTOPS – Langt innpå skogen
9.  NO LIMIT – Sven-Ingvars potpurri
10.NO LIMIT – Liljor
11.NILS ARNES – Aldri aldri mer
12.NILS ARNES – Peppelinos Restaurant & Bar
13.NEMESIS – Lengter etter vår
14.NEMESIS – Grease
15.NAMELESS – Det kjæreste jeg har
16.NAMELESS – Robbans

Nya Vikingarna – Kramgoa låtar 30



Nya Vikingarna er årets store “snakkis” på dansebandfronten. Mange har ventet og spekulert på hvordan den første plata til bandet skulle bli, og om den skulle leve opp til forventningene, og for min del må jeg absolutt si at forventningene ble innfridd. “Kramgoa låtar 30” er tittelen på det hele.

Nya Vikingarna består jo som kjent av både nye og gamle Vikingarna-medlemmer. De som er med fra gammelt av er Erik Lihm, Kenth Andersson og Johan Norgren. De nye medlemmene er Martin Lindqvist, Chris Andersen og selvsagt den nye frontfiguren Kenneth Wahlberg. Sammen har de trommet sammen bandet igjen og leid merkenavnet Vikingarna av manager og eier av merkenavnet, Jörgen Arnemar, noe som også forplikter en del, ikke minst at stilen vi kjenner fra 80 og 90 tallets Vikingarna må ivaretas, noe den virkelig også er blitt når man lytter til det nye albumet. Jeg syns Kenneth Wahlberg er en perfekt etterfølger for Christer Sjögren, for selv om han kanskje ikke har helt den samme fylden i stemmen som Christer, så er han så nært opptil “originalen” som man kan komme.

Den nye plata inneholder totalt 11 spor, hvorav det ene er et bonusspor som kun er tilgjengelig på de fysiske eksemplarene, altså ikke på Spotify og lignende kanaler. Plata går i veldig typisk Vikingarna-stil og det er også bra variasjon i stil og tempo på låtene, de aller fleste veldig fengende og lette å få i hodet. Det hele er forøvrig innspilt i ærverdige Sun Studios i USA hvor blant annet Elvis gjorde sine innspillinger. Av den grunn er det også tatt med en svensk oversettelse av den aller første låten som Elvis selv festet til platerillene, nemlig “That’s all right mama”.

Fra plata har jeg valgt ut følgende tre spor til ukens presentasjon:

Hej Maria – Det var ikke lett å bare velge tre låter fra denne flotte produksjonen, men denne låten skilte seg litt ekstra ut i mine ører, med en veldig fengende og iørefallende melodi og en herlig takt og tempo som virkelig lokker fram dansegleden. Denne låten minner også mye om slik Vikingarna hørtes ut i sin storhetstid, så dette ble raskt en av mine favoritter på plata.

Låt det få hända ikväll – Nok en veldig typisk Vikingarna-låt, men her i balladeform. Dette er utvilsomt et av høydepunktene på plata dette også, og blant de litt roligere låtene så er dette min helt klare favoritt. Her kan man virkelig hygge seg i armene til partneren sin på dansegulvet…!

Solsken efter regn – Her skrur vi opp tempoet et par hakk igjen og låner øre til en annen av favorittsporene mine på plata. Dette er en låt som burde passe perfekt til bugg- og swingdanserne, og den har en gyngende og herlig takt som ihvertfall tiltaler meg.

Ja, her er det jo veldig mye bra å plukke i, og jeg har bare superlativer å komme med når det gjelder 2017-utgaven av (Nya) Vikingarna, ihvertfall på platefronten. Det låter slik det skal og bør låte av ei ekte “Vikinga-plate” og Kenneth Wahlberg får også ståkarakter fra undertegnede på alle måter, for han har det ikke vært noe problem å “hoppe etter Wirkola” med den stemmeprakten og ikke minst stemmekontrollen han viser på disse innspillingene. Om han verken er Stefan eller Christer så er han likevel en verdig arvtager og jeg tror bandet har skutt gullfuglen ved å ansette Kenneth som vokalist. Terningen er det vel heller ingen tvil om her, dette må bli 6, og hadde jeg kunnet satt et plusstegn i margen på den 6’eren så hadde jeg ratt gjort det også…her er det bare å ta av seg hatten og bøye seg i støvet for Nya Vikingarna og “Kramgoa låtar 30”, ei plate som forøvrig også er tilgjengelig på vinyl, noe du finner direktelink til nederst i denne saken. Løp og kjøp, eller lytt på Spotify om du foretrekker det, men da går du som sagt glipp av bonussporet…

KJØP PLATA PÅ CD FRA CDON VIA DENNE LINKEN(SPONSET LINK)
KJØP PLATA PÅ VINYL FRA CDON VIA DENNE LINKEN(SPONSET LINK)

Besøk Nya Vikingarna sin Facebookside

Minnehefte etter Sven-Erik Magnusson i salg

I anledning Sven-Erik Magnusson sin bortgang så har den norske Sven-Ingvars-eksperten- og tilhengeren Sigbjørn Hemstad fra Gjøvik forfattet et eget minnehefte på 28 sider om Sven-Erik og Sven-Ingvars med masse bilder og med Sigbjørn sine egne betraktninger og opplevelser fra Sven-Erik sitt liv og karriere.

Dette heftet ble blant annet overrakt Sven-Erik sin nærmeste familie under begravelsen i Karlstad nylig, og heftet er også å få kjøpt for allmennheten for kr. 100,- for norske kunder og kr. 120,- for svenske kunder, begge prisene er inkludert frakt. For bestilling kan du sende en e-post til [email protected] så videresender jeg alle bestillinger til Sigbjørn som tar seg av både utsendelse og fakturering. Husk å vedlegge ditt fulle navn og adresse. Heftet er trykket og produsert hos Land Trykkeri.

 

UKENS PROGRAM UKE 17: Mona-Jill Band og Roksvoll i For Swingende

I ukens utgave av For Swingende får du blant annet presentert den nye plata til svensk-norske Mona-Jill Band.

Mona-Jill Band kom nylig ut med sitt andre album, ei knallsterk plate med mye countrypreg, men samtidig ganske tradisjonelle dansebandlåter, alle i svensk språkdrakt. “Kan du förstå mig” er tittelen på plata, og i ukens sending får du høre tre smakebiter fra denne.

I nostalgihjørnet vårt møter vi fortsatt 50 års jubilantene Tonix, som riktignok har vært historie siden 2010, og i ukens sending spiller vi to låter som Tonix spilte inn på albumet “Knockout” i 1978.

Ellers byr jeg på et intervju med Totenbandet Roksvoll, som i ukens sending er representert ved Jon Moslet og Dag Inge Gundersby, henholdsvis trommeslager og vokalist i bandet. Du får også høre tre helt nye låter fra Roksvoll, to av dem er såvidt meg bekjent aldri spilt på radio før. Dette intervjuet kan du også lytte til via Youtube-videoen nederst i denne saken.

Besøk Mona-Jill Band sin hjemmeside
Besøk Roksvoll sin Facebookside

HØR INTERVJU MED ROKSVOLL:

Guns Rosor – Mors drömväv



Guns Rosor er et finsk danseband som synger på både svensk, finsk og engelsk og som består av fem ganske unge gutter. I 2016 kom de ut med albumet “Mors drömväv” som består av totalt 13 ganske så tradisjonelle dansebandlåter.

Guns Rosor kommer fra Karleby-området i Finland og består av Herman Hagnäs, Joel Åman, Robin Grankvist, Robin Hagnäs og Einar Holmbäck. Bandets musikkstil omfatter alt fra tradisjonelle svensktopplåter til gamle klassikere og gammeldans, med andre ord et allsidig danseband som burde kunne tilfredsstille både yngre og eldre dansere.

På deres nye album finner vi mange velkjente covers, slik som “Ge en bukett med röda rosor”, “Kiss me quick” og “Varför”, men også et knippe låter som ihvertfall er nye for undertegnede. Stilen er mogen selv om det er snakk om ganske pur unge gutter her, og plata er en helt grei produksjon som burde fungere godt på dansegulvet, men skal komme tilbake til hvor mye jeg ønsker å gi plata rent terningmessig i siste avsnitt. De fleste låtene fremføres i svensk språkdrakt med et par engelskspråklige unntak.

Fra plata har jeg valgt ut følgende tre spor til ukens presentasjon:

Ett slitet gammalt dragspel – En låt som blant annet svenske Curt Haagers gjorde på 80 tallet, en fengende og glad swing/bugglåt som er signert Thomas Haglund og Flode Lomeus.

Mors drömväv – En litt mer balladepreget låt igjen som såvidt meg bekjent er en helt nyskrevet låt for Guns Rosor sin del. Dette er også tittelsporet på plata som i mine ører er et av høydepunktene på produksjonen, og teksten er gjennomsyret av gamle minner og nostalgi.

Ein flickå från lande – Nok en låt som er helt ny for meg, men har heller ikke her klart å oppspore navn på opphavsmenn. Låten er ihvertfall en ganske uptempo låt med fin dansetakt og hvor det synges på svensk, men med en tydelig finsk aksent, noe som er et sjarmerende trekk på flere av låtene her og hvor det ikke finnes tvil om at det er finner som synger selv om tekstene er svenske.

Guns Rosor var et artig bekjentskap for undertegnede, da dette var et helt nytt band for meg da jeg kom over dem på nettet. Plata er en helt grei produksjon sånn cirka midt på treet, og jeg likte den ganske godt, men likevel ingen produksjon i toppklassen, så terningmessig velger jeg å moderere meg litt denne gangen og dele ut en hederlig 4`er til “Mors drömväv”. men jeg setter i tillegg et plusstegn i margen, for jeg syns plata bør få ståkarakter siden den langt fra er dårlig. Det er sjarmerende med den finske aksenten i mange av låtene og dette er også med på å gi Guns Rosor sitt eget særpreg og et lite “stempel” om bandets nasjonalitet. Plata kan avlyttes på Spotify dersom du ønsker deg, så kan du selv dømme hva du synes om det hele. For meg var ihvertfall Guns Rosor et morsomt og hyggelig bekjentskap.

Besøk Guns Rosor sin hjemmeside
Besøk Guns Rosor sin fanside på Facebook

Spilleliste uke 15 – 2017

Her er spillelisten for uke 15 inkludert Jukebox på Radio Toten og Radio Øst.

1.  DUO’JE – Da ser jeg alltid lyst på livet
2.  MARTINEZ – Nån som du
3.  HANNE METTE GUNNARSRUD – Jentekveld
4.  CHRISTER SJÖGREN – Då svallar vårt vikingablod
5.  TONIX – Bugga loss
6.  TONIX – Tajta jeans
7.  PERIKLES – Vi kommer aldrig förlora
8.  NYA VIKINGARNA – Hej Maria
9.  NYA VIKINGARNA – Låt det få hända ikväll
10.NYA VIKINGARNA – Solsken efter regn
11.STREAPLERS – Långt långt härifrån
12.CONTRAZT – Kan du høre mine ord
13.HELENE & GÄNGET – Nostalgiexpressen

JUKEBOX UKE 15:

1.  MR RAY – Bigda mi
2.  MR RAY – Fra Taunus til Cadillac
3.  MIGHTY – Det gikk en liten engel
4.  MIGHTY – Oppi villaste fjellan
5.  MIMIX – Playa Blanca
6.  MIMIX – Kom og dans med meg
7.  MIX – Samejenta mi
8.  MIX – Hennes melodi
9.  MOMENT – That sudden stop
10.MOMENT – You’re still the one
11.MONA-JILL BAND – Här i mitt hjärta
12.MONA-JILL BAND – Här är livet
13.MOTHER AND DAUGHTERS – Finn tilbake veien
14.MOTHER AND DAUGHTERS – Motorsykkelfrelst
15.MR ROSS – Cowboys

Arild Engh i Ole Ivars er død

Vi i For Swingende har i dag fått den triste beskjeden om at mangeårig trommeslager i Ole Ivars, Arild Engh, døde tirsdag morgen, 70 år gammel.

Det er VG Nett som melder dette, hvor de også siterer William Kristoffersen i Ole Ivars som uttaler seg i samråd med Enghs familie. William uttaler til VG at dette er en tung dag for resten av bandet. Arild Engh har forøvrig vært fast trommeslager i Ole Ivars siden 1979 og har alltid vært en høyt aktet og godt likt musiker i hele bransjen.

For Swingende vil med dette vise vår dypeste medfølelse med Arild sine etterlatte og lyser fred over hans gode minne.

Les mer på VG.no

 

Dansbandskungen – En riktig schlager

Dansbandskungen i Marcus Persson sin skikkelse slår til igjen, denne gang med “En riktig schlager”, som både beskriver hans nye singel og som også er tittelen på låten.

I fjor gjorde Dansbandskungen covers på to av låtene fra fjorårets Melodifestival, men nå i 2017 kunne han ikke finne en eneste god nok låt å covre, i følge ham selv. Derfor tok han istedet saken i egne hender og skrev en helt ny schlagerlåt helt fra bunnen. Dette har altså blitt til “kungens” nye singel, en låt som fenger godt, fin dansetakt og selvsagt høy schlagerfaktor. Marcus har selvsagt produsert det hele selv og hans alter ego Dansbandskungen synger som vanlig på sin helt spesielle dialekt, som på en måte er blitt et av denne figurens varemerke, selv om jeg som god nordmann ikke helt klarer å stedfeste den aktuelle dialelekten – i mine ører høres den muligens ut som en salig blanding av norrländska og värmländska, kanskje mest det første.

Uansett, låten har stort hitpotensiale og bør være lett å synge med på etter du har hørt den et par ganger. Her i For Swingende fikk du høre låten allerede i begynnelsen av mars, om du fikk med deg den sendinga. Gjorde du ikke det, så kan du likevel lytte til låten på Spotify via linken under, så sant du har et gyldig abonnement på Spotify, enten gratis eller Premium.

HØR LÅTEN PÅ SPOTIFY VIA DENNE DIREKTELINKEN