Tips oss om dansegallaer og andre arrangementer

Vet du om en dansegalla du mener bør omtales her på siden, så send meg tips om dette enten på en PM via For Swingendes Facebookside, via min egen private Facebook-profil(Thomas Neraasen) eller pr e-post til [email protected]. Legg også ved link til enten hjemmeside eller event på Facebook hvor jeg kan hente mer info om gallaen. Dette gjelder både tradisjonelle dansegallaer med minimum to band på scenen, danseweekends over flere dager og evt dansegallacruise ombord på båt. Jeg omtaler selvsagt mindre arrangementer også, men da det her er så mye å plukke i at jeg uansett bare får med en liten brøkdel, så prioriterer jeg derfor i første omgang å omtale litt større arrangementer.

Håper på litt hjelp med å finne fram til fremtidige arrangementer så disse fortsatt kan få sin velfortjente PR her på Forswingende.com. Tusen takk på forhånd!

Barbados – Hela tjocka släkten

Barbados er ikke hva de var på 90 tallet, uten at jeg skal påstå at de har tapt seg, men soundet og uttrykket deres er blitt vesentlig forandret siden deres storhetstid med vokalister som Magnus Carlsson og Mathias Holmgren. De låter rett og slett annerledes, men ikke nødvendigvis dårligere.

Den nye julesingelen er et tydelig eksempel på endringen som har skjedd i Barbados sin musikk. Denne låten kan faktisk minne litt om Perikles ved første gjennomlytting, da stilen og lydbildet minner mer om Skånes store helter enn om det Barbados de fleste av oss kjenner fra noen år tilbake. Det er humor og en god slump party og show i den nye låten, og det litt softere, boybandaktige preget som Barbados har vært kjent for tidligere er ikke like gjenkjennelig i denne innspillingen.

Låten i seg selv er forøvrig ganske uptempo, burde funke fint å danse til og det er mye humør i den, så den bør utvilsomt få folk til å både trekke på smilebåndet og kjenne det rykke i dansefoten. Jeg liker låten, det må jeg bare si, selv om det ikke er noen typisk dansebandlåt. Opphavsmennene bakom denne er bandets egne medlemmer Peter Samuelsson og Mathias Lager, to av bandets lengstlevende medlemmer med fartstid fra henholdsvis 1994 og 1992.

Her i For Swingende får du høre låten i vår sending i romjula, det vil si uke 52-2018.

Besøk Barbados sin hjemmeside

Spilleliste uke 47 – 2018

1.  FLAMINGOKVINTETTEN – Gamla goa gäng
2.  FLAMINGOKVINTETTEN – Där näckrosen blommar
3.  FLAMINGOKVINTETTEN – En vän du kan väcka mitt i natten
4.  ARVINGARNA – Eloise
5.  FLAMINGOKVINTETTEN – Ellös Folkets park
6.  STREAPLERS – De tusen öars land
7.  STREAPLERS – Bara 15 år
8.  STREAPLERS – Till min kära
9.  ARVINGARNA – De ensammas promenad

JUKEBOX UKE 47:

1.  OLE IVARS – Feriebrev fra Lanzarote
2.  OLE IVARS – Rock’n rollswingen
3.  INGEMARS – A H7 E
4.  INGEMARS – Ongkær på nett
5.  INGER LISE ENG – Honey I’m home
6.  INGER LISE ENG – If your heart ain’t busy tonight
7.  JANINE LINDBERG – Austa kufælla
8.  JANINE LINDBERG – Bæssmors sang
9.  JAN ROGER BARTH – Den gang men hadde føring og stil
10.JAN ROGER BARTH – Køntrifeeling
11.JAN ERIK OLSEN – Silkekjolen
12.JAN ERIK OLSEN – Å må je gjæra
13.IVERS & CO – Alperosen
14.PK & DANSEFOLKET – Slik ho er
15.JAN BORSETHS – Æ vil søng te dæ ei helsing
16.JAN BORSETHS – Gladdansen

HØR PROGRAMMENE VIA YOUTUBE-VIDEOENE UNDER:


Mr Ray med nytt album

Mr Ray er en veldig aktiv artist som spiller mye til dans rundt i Østlandsområdet men også blant nordmenn på sydligere breddegrader. Innimellom dette har han også tid til å jobbe litt i studio, og da kommer det fra tid til annen gode plater ut fra Mr Ray som de fleste gangene har gjort jobbben i sitt eget studio hvor han har gjort det meste av innspillingsjobben selv, men denne gangen har han imidlertid fått hjelp av Tommy Nilsen i hans studio som heter Solysma.

Den nye plata inneholder totalt 12 spor og her finner vi både nyskrevne låter og et knippe velvalgte covers, slik som “Det var for seint å snu”, “En slant til trikken hjem” og “Når ditt hjerte slår for noen”. Han har også med seg et par gjesteartister på to av låtene, nemlig sin sønn Sebastian og den ene halvdelen av Pegasus, Ronny Nilsen, noe som er med og setter en ekstra spiss på plata.

Ray har nok en gang plukket mange sterke og dansevennlige låter til plata si, alt fra swingende uptempo-låter til følsomme ballader, og gjennom hele plata kjenner vi også en sterk duft av country.

Releasepartyet er forøvrig lagt til Rays eget hjemsted, Flisa, fredag den 30.november.

Her i For Swingende satser jeg på å presentere plata på radioen i uke 49-2018. Du kan glede deg!

UKENS PROGRAM UKE 48: Casanovas i For Swingende

Casanovas er ute med nytt album i disse dager med tittelen “Vi lever här och nu”. Plata inneholder totalt 13 låter, noen få covers, men aller mest nyskrevet materiale som befinner seg i grenseland mellom moderne og tradisjonell dansebandstil. Fra denne plata får du i ukens sending høre tre smakebiter.

I nostalgihjørnet vårt møter vi denne uka det norske bandet Albatross og hører et par låter som de spilte inn på plate i 1977.

Ellers byr jeg på ny musikk fra Renè Franz, Heine Mindstrup, Arvingarna og Me2 Danseduo for å nevne noe.

FØRSTE RADIOSTASJON SOM SENDER UKENS PROGRAM ER RADIO RANA PÅ TIRSDAG 27.NOVEMBER KL.14, LYTT TIL NETTRADIO VIA DENNE LINKEN
Via denne linken finner du oversikten over de øvrige sendetidene til For Swingende på de ulike radiostasjonen

(NB: Programmet vil også bli tilgjengelig via YouTube fra og med natt til mandag 26.november.)

Besøk Casanovas sin hjemmeside
BESTILL PLATA FRA GINZA.SE VIA DENNE LINKEN(TOLLFRITT INNTIL 350 NOK INKL FRAKT FOR NORSKE KUNDER)

Lytt til For Swingendes Fredagsspesial for uke 47 – 2018

For Swingendes Fredagsspesial er et 30 min program hvor jeg spiller dansebandmusikk fra hele Norden med litt småprat innimellom. Hver uke spiller jeg 8 utvalgte låter for deg i dette programmet som vil publiseres hver fredagskveld på YouTube med link her fra bloggen.

I ukens Fredagsspesial byr jeg på musikk fra blant andre Doodle Bugs, Dænsebændet, Helene & Gänget og Trond Erics. God fornøyelse(lytt via YouTube-videoen under):
 

Henrik Svensson ny mann i Lasse Stefanz

Henrik Svensson var tidligere kjent som kapellmester i Kindbergs fram til de la ned for kort tid tilbake, faktisk har han hatt den rollen helt siden 1987, så det er en meget garvet musiker vi snakker om her. Henriks første jobb med Lasse Stefanz var den 14.november da bandet opptrådte på Diabetesgalan på svensk TV3.

Henrik sier til det svenske danseband-nettstedet Får Jag Lov at han er “supertaggad” og ser veldig fram til å spille med et av Nordens største band innen alle genre. Han sier at dette er en guttedrøm som nå går i oppfyllelse.

I tillegg til saksofon så må det tillegges at Henrik også trakterer både trekkspill og klaviatur, så han har flere bein å stå på dersom det er nødvendig.

Les mer på FJL.se

Matz Bladhs – Här och nu

Reklame | Ginza


Matz Bladhs er et veldrevet og velrenommert danseband med røtter tilbake til 60 tallet. Deres storhetstid var nok under 80- og 90 tallet da henholdsvis Göran Lindberg og Paul Sahlin frontet bandet, men de har også oppnådd mye bra under årene med Conny Nilsson ved mikrofonen. Nå har de startet på en ny epoke med den tidligere Jontez-vokalisten, Ole Hansen, som ny sanger i bandet, og skal man dømme etter den første plata så blir nok Matz Bladhs verken dårligere eller så mye annerledes med en ny mann i front. Stilen har de ivaretatt, og sangprestasjonen til Ole er det heller ingenting å si på.

Den nye plata inneholder totalt 15 spor, både coverlåter og nyskrevet materiale om hverandre og til og med et par instrumantele spor, for de som liker det. Her kan jeg nevne velkjente titler som “En fattig trubadur”, “From a jack to a king” og “Kan jag hjälpa att jag älskar dig ännu” i tillegg til nye bekjentskaper som “Samba Sambero”, “Ängel” og “Bara ett ensamt hjärta”. Produsent for det hele har vært Martin Klaman og plata utgis på selskapet Atenzia sin etikett.

Fra plata har jeg valgt ut følgende tre spor til ukens presentasjon:

Hundra mil – Et av mine favorittspor på plata, en heftig og uptempo “rökare” av en bugglåt som er signert firerbanden Henrik Sethsson, Thomas Berglund, Micke Løvdalen og Ulf Georgsson, alle sammen kjente navn innen genren.

Tack vare dig – En mer balladepreget låt igjen med en takt og et tempo som burde være perfekt for foxerne. Denne låten er skrevet av Ulf Börjesson og Dick Karlsson og ble også en av mine favoritter på plata ved første gjennomlytting.

Grand Hotell – For de som er litt bevandret innen dansebandmusikk fra 90 tallet så husker dere sikkert at Barbados gjorde denne på et av sine album på den tida. Her gjør Matz Bladhs en minst like god versjon av låten som det Barbados gjorde på 90 tallet og låten er signert Lars Diedricson, Lars Sahlin og Ulf Larsson. Låten går i ganske friskt og raskt buggtempo.

Jeg syns Matz Bladhs fortsatt viser mange fine kvaliteter på sin nye plate til tross for at stemmen er helt ny. Jeg har stor tro på at Ole kommer til å gjøre en utmerket jobb i bandet i likhet med sine forgjengere, og jeg må si at jeg fant mange gode låter på plata, og selvsagt noen som jeg likte bedre enn andre. Det helte klinger veldig fint i ørene, det låter trygt, behagelig, dansbart og helproft til fingerspissene. Så var det terningen, og den velger jeg å plassere på en solid 5`er denne gangen. Kunne kanskje tenkt meg litt flere uptempo låter, men det er egentlig bare småpirk i den store sammenhengen. Kjøp plata via linken under om du vil sikre deg et fysisk eksemplar, eller lytt på Spotify dersom du heller foretrekker det. Jeg tror du vil finne opptil flere låter du liker du også, kanskje hele plata. Bra jobba nok en gang, Matz Bladhs!

BESTILL PLATA FRA GINZA VIA DENNE LINKEN(TOLLFRITT INNTIL 350 NOK INKL FRAKT FOR NORSKE KUNDER)

Ronald Holmberg er død

Ronald Holmberg ga ut 20 soloplater i løpet av sin karriere som solgte i over 170.000 eksemplarer, i tillegg til at han også har en enda lengre karriere bak seg som dansemusiker. Undertegnede fikk flere ganger gleden av å intervjue Ronald på radioen, noe som alltid var like hyggelige samtaler. Han var en sprudlende og hjertevarm person og vil bli dypt savnet i det norske musikkmiljøet, spesielt blant den godt voksne garde.

Jeg vil lyse fred over Ronald sitt gode minne med en av hans sanger som du kan lytte til via denne YouTube-videoen, hentet fra hans album “Ronald 6” fra 1999.