GODT NYTT ÅR fra For Swingende!

For Swingende-redaksjonen vil med dette ønske alle lyttere og lesere et riktig godt nytt år i 2019 og takke så mye for året som har gått!

Radioprogrammet For Swingende går nå inn i sitt 22. sendeår mens den tilhørende nettsiden går inn i sitt 18. år. Det betyr at på disse årene har jeg laget godt over 1100 timer med radio, og hvor mange artikler jeg har forfattet på nettsiden tør jeg ikke tenke på en gang. Det er fortsatt like morsomt og givende å holde på med dette også, så jeg gleder meg til å fortsette jobben min med dette også i hele 2019 med ukentlige radiosendinger og daglige hjemmeside-oppdateringer. Alt takket være dere trofaste lesere og lyttere som fortsatt tar dere tid til å lese og lytte til det jeg lager.

Godt nytt år alle sammen og takk for 2018, min musikalske nyttårshilsen fra undertegnede blir denne flotte nyttårssangen fra 80 tallet og jentegruppa Trollongan fra Trondheim, som ikke er noen dansebandlåt men som jeg alltid har elsket:

Lytt til For Swingende og Jukebox for uke 01-2019

Her kan du lytte til ukens utgaver av For Swingende og Jukebox om du ikke har mulighet til å høre programmene på radioen.

For Swingende er denne uka en nyttårskavalkade der jeg spiller opp musikk fra de platene som har fått høyest terningkast her i For Swingende i året som har gått. Du får høre bl.a Mr Ray, Donnez, Streaplers, Arne Kolsrud Overen, Martinez og Lotte Riisholt.

I Jukebox byr jeg på musikk fra bl.a Kim William, Kjersti Grov Band, Kjell Widlund, Kjell Wagenius, Kjell Vidars, Kjell Kristoffersen og Kjell Eriks med Britt Viken.

Lytt via disse YouTube-videoene:

Donnez med livealbum

Svenske Donnez slipper den 25.januar en 10 spors CD med liveinnspilte låter, tappet direkte fra miksebordet under spillejobb.

Donnez har rykte på seg for å være et band som låter veldig bra live og nettopp derfor fikk Donne Laitila i bandet idèen om å gi ut en liveinnspilt plate, der ingenting skulle væe bearbeidet i etterkant, men låte akkurat slik det låter når lyden kommer direkte ut fra miksebordet. Bandet spiller ofte inn en rekke av sine konserter og lytter gjennom dem etterpå, og her har de altså valgt ut de låtene de synes låter best live og som de er mest fornøyde med selv.

På plata har de også tatt med et knippe låter som publikum har etterspurt og som ikke har vært tilgjengelig på plate på flere år. Fra plata kan jeg nevne titler som “En vilsen själ”, “Mexican girl”, “Saknar Maria” og “Ma Marianne”.

Plata vil du sannsynligvis få presentert her i For Swingende i løpet av februar eller mars, noe mer eksakt enn det kan jeg ikke si foreløpig, men selve albumet slippes både fysisk og digitalt den 25.januar.

BESTILL PLATA FRA GINZA VIA DENNE LINKEN(TOLLFRITT INNTIL 350 NOK INKL FRAKT UT 2019 FOR NORSKE KUNDER)

Spilleliste uke 51 – 2018

Her er spillelisten fra For Swingende for uke 51 inkludert lista for Jukebox som sendes på Radio Toten og Radio Øst.

1.  Skåningarna-Decembernatt
2.  Tony Strandberg-När ikväll jag tänder ett ljus
3.  Sannex-Julen är här
4.  Dagfinn Gården-Min barndoms jul
5.  Dagfinn Gården-Jul i bygda mi
6.  Dagfinn Gården-Det e du
7.  Finn Lund-Bare vi får sne til juleaften
8.  Kjell Vidars-Hei hå nå er det jul igjen
9.  Kjell Vidars-Julekveldsvise
10.Kjell Vidars-Hei mitt vinterland
11.Lene Holme-Der er en duft af brændte mandler
12.Pastel-Sledeturen
13.Micke Ahlgrens-En riktigt god jul
14.Ole Ivars-Den gamle nissen

JUKEBOX UKE 51:

1.  Kjetil Nordfjeld & Christiania – Skoa til tørk
2.  Kjetil Nordfjeld & Christiania – Suset fra vårt land
3.  Henning Kristiansen – Skilles Johanne
4.  Henning Kristiansen – Return to sender
5.  Hanne Mette Gunnarsrud – Når julen ringes inn
6.  Kviknegutta – E’ du en snäll liten flicka
7.  Kruttrøyk – Kallen med Kragen
8.  Kruttrøyk – Kom kom kom
9.  Arctic Band – Julekveld i nord
10.Anne Nørdsti – Julekveldsvise
11.Klas Max – La natten vise vei
12.Klas Max – Mitt liv
13.Ole Ivars – En stall under stjerna
14.Korpus – Ungdomskjærlighet
15.Knoll & Tott – Kalle med fela
16.Knoll & Tott – Musikken er mitt liv(KUN RADIO TOTEN)

HØR PROGRAMMENE VIA YOUTUBE-VIDEOENE UNDER:

Spilleplan Bygdestua på Lena – Våren 2019

Her kan jeg bringe dere den foreløpige spilleplanen for vårsesongen 2019 på Bygdestua på Lena. Tar forbehold om endringer. (Der ikke annet er oppgitt så varer dansene fra kl.19 til 22):

3.januar: Ola Ramseth
10.januar: Grandes Duo
17.januar: Svein Erik Smeby
24.januar: Jonny og Kara

7.februar: Jan og Bjørn
14.februar: Steinar Brænden
21.februar: Wenche og Gutta
28.februar: Lavvogutta

7.mars: Stubbad’n
14.mars: Per og Morten
21.mars: Bærre Kåre
28.mars: Grandes Duo

4.april: Svein Erik Smeby
11.april: Løtengutta
17.april: Lavvogutta(Onsdag i påskeuka – kl.19 til 23)
25.april: Steinar Brænden

2.mai: Jan og Bjørn
9.mai: Jonny og Kara
17.mai: Wenche og Gutta(kl.19 til 23)
23.mai: Ola Ramseth
30.mai: Stubbad’n(Kristi Himmelfartsdag)

6.juni: Bærre Kåre
13.juni: Per og Morten
20.juni: Morten og Erling
27.juni: Lothars(sesongavslutning kl.19 til 23)

Kjell Vidars – Julefest på låven

Reklame | CDON


I 1973 kom Hadelandsbandet Kjell Vidars ut med sin første juleplate, før det kom nye juleutgivelser både i 1984 og 1988. I år har Kjell Vidars-gutta samlet det beste fra disse tre platene på en helt ny juleplate, selvsagt i nyinnspilte versjoner. Det hele har kulminert i albumet “Julefest på låven”.

Låtene på den nye plata er alt sammen velkjente juleslagere, omtrent halvparten er av typen som ofte synges på juletrefester, og da med spesiell appell til  barna, mens den andre halvparten er litt mer “klassiske” julelåter igjen. Blant “barnesangene” kan jeg nevne titler som “Snømannen Kalle”, “Tyven tyven”, “Napoelon med sin hær” og “Jeg gikk meg over sjø og land”. Blant de mer “voksne” julesangene finner vi titler som “Sjømannsjul på Hawaii”, “Blue christmas” og “Den gamle nissen”.

På plata hører vi tydelig at det fortsatt er Kjell Bjørklund som synger, med i bandet er fortsatt også den andre grunnleggeren, Ole Vidar Lien, men den øvrige besetningen har det ikke lykkes meg å identifsere. Ellers er lydbildet og arrangementene på låtene ganske autentiske med de opprinnelige versjonene fra 70- og 80 tallet, og det totale antallet låter på plata er 18, hvorav nesten halvparten er rimelig korte, det vil si fra 44 sekunder og opp til halvannen minutt. Så plata er ikke direkte fullmatet, selv om den består av mange låter.

Fra plata har jeg valgt ut følgende tre spor til ukens presentasjon:

Hei hå nå er det jul igjen – En gammel traver som jeg selv forbinder mest med Per Asplin og Dizzie Tunes. På både denne og flere andre låter har Kjell Vidars også fått med seg en rekke barn og muligens noen ungdommer til å kore, noe de også hadde på sine tidligere juleplater. En fin og “julete” låt som byr på både dombjeller og høy “juletrefest-faktor”.

Julekveldsvise – Enhver norsk juleplate med respekt for seg selv må selvsagt inneholde en egen versjon av Prøysens velkjente Julekveldsvise, og Kjell Vidars er intet unntak. Jeg syns Kjell Bjørklund tolker låten på en meget tilfredsstillende måte.

Hei mitt vinterland – En låt vi kanskje kjenner best fra Sverige, hvor den er gjort med blant andre Vikingarna og Carola. Kjell Vidars fremfører den på norsk, forøvrig en julesang jeg alltid har likt veldig godt.

Jeg syns Kjell Vidars skaper mye god julestemning på sitt nye julealbum, men jeg kunne godt tenkt meg noen nye bekjentskaper også, i forhold til det vi fant på gruppas tidligere juleplate. Et par-tre nye låter kunne frisket opp plata ytterligere, men når det er sagt, så er jo jula veldig forbundet med tradisjoner, og nettopp tradisjoner er noe vi finner mye av på denne skiva. Både sanger som egner seg til gang rundt juletreet og noen spor som lokker fram den litt mer såre og sarte julestemningen i oss. Terningmessig vil jeg gi plata en hederlig 4`er, og som juleplate skiller den seg nok ikke så veldig ut i mengden, men for oss nostalgikere og gamle Kjell Vidars-fans så er den et hyggelig og kjærkomment tilskudd i platesamlinga. Lurer du på hvordan det hele låter? Ja, da kan du enten lytte til plata på Spotify eller koste på deg et fysisk eksemplar via linken under som leder til CDON sin nettbutikk.

KJØP PLATA FRA CDON VIA DENNE LINKEN

TIL LYTTERE AV RADIO TOTEN

Må bare beklage til lytterne mine av Radio Toten i jula, for verken For Swingende eller Fra Svensktopp til Rock’n Roll har kommet på lufta som de skal på denne kanalen i jula, så her er det tydeligvis noen som ikke har gjort jobben sin. Men, ikke fortvil, for når de ansatte på radioen svikter så har jeg en ekstraservice på YouTube, så dere som har ventet på For Swingende og Fra Svensktopp til Rock’n Roll på Radio Toten disse juledagene kan høre programmene via disse to linkene akkurat når dere selv ønsker:
 
For Swingende:
 
Fra Svensktopp til Rock’n Roll:

Grammisnominasjonene for 2018


Siden Norge har lagt ned Spellemannpris-kategorien for danseband så blikker vi i år heller mot Sverige og ser på de nominerte bandene til danseband-Grammisen for 2018.

For 2018 er følgende band og album nominert til Grammisgalen som går av stabelen på Annexet i Stockholm den 7.februar:

Blender – “Gambla lite grann”
Casanovas – “Vi lever här och nu”
Larz-Kristerz – “Det går bra nu”
Lasse Stefanz – “Forever”
Sannex – “Crossroads”

Skal jeg komme med min egen favoritt her, så blir det Larz-Kristerz, men hvem det blir vet vi altså ikke før den 7.februar 2019.

Les mer på Får Jag Lov sin nettside

Sannex blir to band – men med samme medlemmer

Svenske Sannex har bestemt seg for å starte et eget countryband parellelt med dansebandet Sannex.

Begge band skal ha de samme medlemmene, men ha ulike musikkonsepter og ulike navn. Det tradisjonelle dansebandet Sannex fortsetter som før med sitt ordinære dansebandkonsept, mens countrybandet vil ta navnet Andreas Olsson & Annexet og spille mer renodlet countrymusikk igjen, noe de allerede har gitt flere eksempler på på sitt seneste album.

Det er det svenske dansebandsskriftet Får Jag Lov som melder dette både på sin nettside og i sin seneste papirutgave. Bandet forklarer ideen om to band med at de har et stort publikum som gjerne vil lytte til dem, men som ikke finner sin plass på dansegulvet. På denne måten har de både råd og ork til å bli bedre både for dansepublikummet og for countrypublikummet.

Allerede i starten av 2019 ventes det at den første singelen til Andreas Olsson & Annexet vil slippes. Senere på året kommer et helt album med gamle Sannex. I tillegg har de også satt sammen et countryshow med tittelen”Från Nashville with Cash” som skal framføres under Dansbandsveckan ombord på båten Cinderalla i Östersjöen. Under dette countryshowet har bandet også med seg Alexzandra Wickman og steelguitaristen Nicke Widèn. Under denne Dansbandsveckan skal forøvrig også Sannex spille til ordinær dans, det skjer dagen før countryshowet.

Les mer på FJL.se

GOD JUL fra For Swingende

Da er tiden inne for å ønske alle lyttere og lesere av For Swingende en riktig god og fredfull jul.

Min julehilsen til alle dere fra lille meg blir i år den gamle juleslageren til Gunnar Hanstad, “Når julen ringes inn”, her fremført av hans “samfylking” Hanne Mette Gunnarsrud. Lytt til teksten, for den er både sterk og tankevekkende og i tillegg min store favorittsang innen norsk julemusikk.

Håper vi høres på radioen også i jula til mye god julemusikk jeg har plukket fram til mine julespesialer som allerede er tilgjengelige på YouTube om du ikke får hørt på de lineære radiosendingene.